Teknoloji

Motorola Defy tanıtıldı: Snapdragon 662, dayanıklı tasarım

motorola defy

Motorola, İngiltere merkezli dayanıklı telefon üreticisi Bullitt Group ile bu yılın başlarında imzaladığı anlaşma doğrultusunda hazırladığı ilk telefonu duyurdu. Motorola Defy (2021) adını taşıyan cihaz, Motorola’nın 2021’den bu yana tanıttığı ilk Defyphone olma özelliğini taşıyor. Akıllı telefon dayanıklı kasanın yanında Moto G9 Play’inkine benzer teknik özelliklerle geliyor.

Akıllı telefonda Corning Gorilla Glass Victus cam ile korunan 6.5 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü ekran yer alıyor. Panelin üzerindeki damla çentik, 8 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

Telefonun dayanıklılığı artırılmış plastik kasası, suya ve toza karşı IP68 dayanıklılık sertifikasına sahip. Defy -25’ten 55 santigrat dereceye kadar çalışabiliyor. Yeni Defy, kenarının veya köşesinin üzerine düşmesi durumunda 1,8 metre yükseklikten düşse bile hasarsız şekilde çalışmaya devam edebiliyor.

Akıllı telefonun arkasında ana kamera görevini 48 megapiksel sensör üstleniyor. 2 megapiksel makro kamera ve derinlik sensörü de sistemi tamamlıyor. Motorola Defy’ın Qualcomm Snapdragon 662 işlemcisine 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı eşlik ediyor. 20W şarj desteğine sahip 5000 mAh pil, Android 11 ve Moto UX kullanıcı arayüzü telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Motorola Defy önümüzdeki hafta Avrupa ve Güney Amerika’da satışa sunulacak. Telefonun Avrupa’daki fiyat etiketinde 325 avro yazacak.

İLGİLİ HABERLER