Teknoloji

Motorola uzun bir aranın ardından Android tablet çıkarabilir

motorola

motorola android tabletMotorola beş yıldan daha fazla aranın ardından ilk tableti üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Android Police’in haberine göre, 9 ile 10 inç arasında ekran boyutuna sahip olacak bu tabletin lüks bir görünüme ve hisse sahip olacağı belirtiliyor. Site bu cihazın ekranını gösteren tek bir fotoğrafı da kanıt olarak yayınladı.

Aslında fotoğraf çok bir şey oraya koymuyor, ancak tabletin Motorola’nın ana şirketi Lenovo tarafından çıkarılan Yoga Book’ta sunulan çoklu görev işlevlerinin bir versiyonunu barındıracağını gösteriyor. Bu özellik “üretkenlik modu” olarak adlandırılıyor ve uygulamaların yan yana çalıştırılmasına izin veriyor. Hâlâ çalışan uygulamar da ekranın altında, Android’in navigasyon butonlarının yanında siyah bir şerit üstünde gösteriliyor. Bu durumda söz konusu alan bir dock’a dönüşüyor, bu da ek ekran alanının sağladığı avantajdan yararlanmak için akıllı bir yol olarak dikkat çekiyor.

motorola android tablet

Motorola’nın belirli bir sürenin ardından yeniden tablet alanına giriş yapmasını görmek biraz şaşırtıcı sayılır. Tablet pazarı genel olarak iyi işlemiyor ve Android tabletlerde hiçbir zaman çok ilgi gören tabletler olmadı. Apple’ın da 1599 TL’lik iPad’i çıkarmasıyla birlikte, Android tarafında ilgi çeken bir tablet çıkarmak daha da zor hâle geldi.

Ancak tablet pazarında bir alan büyüme gösteriyor, araştırma şirketi IDC’ye göre iPad Pro gibi birinci sınıf çıkarılabilir klavyeler barındıran “çıkarılabilir” tabletlerin sevkiyatı, geleneksel tabletin popülarite kaybetmesine rağmen artıyor. Büyük ekran, üretkenlik işlevleri ve sözü edilen lüks görünüm ile Motorola’nın yeni cihazıyla bu pazarda isabetli bir atış yapması mümkün.

Tablet pazarına geri dönüş yapmak Motorola için muhtemelen daha kolay olacaktır. Lenovo henüz Android tablet pazarını terketmedi, aslında geçen yıl da oldukça çekici bir seçenek çıkarmıştı. Motorola’ın tasarım anlayışını Lenovo’nun mevcut mühendislik yetenekleriyle buluşturmak ortaya ilgi çekici işler çıkarabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER