Teknoloji

Motorola’nın 2023 Razr Serisi, katlanabilir telefonlara yeni bir boyut katıyor

motorola razr+

Motorola, 2023 yılı için en yeni katlanabilir telefon serisini, Razr ailesini duyurdu. Özellikle dikkat çeken modeli Razr+ (Avrupa’da Razr 40 Ultra olarak bilinen), büyük dış ekranı ve çarpıcı özellikleriyle kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Bu katlanabilir telefonda dikkat çeken ilk şey, özellikle geniş olan dış ekranı. Bu ekran, 144Hz’e kadar çıkan yenileme hızıyla, hızlı ve akıcı bir kullanıcı deneyimi sunuyor. İster Spotify panelleri olsun, ister mini oyunlar, bu ekranla hızlı ve etkili bir erişim mümkün hale geliyor.

Motorola, 2023 Razr serisinde katlanabilir telefonlarda sıkça karşılaşılan ekran kırışıklığı sorununa da bir çözüm getiriyor. İçerisinde 6.9 inçlik, 165Hz 1080p ekran bulunan Razr+ modeli, “neredeyse kırışıklıksız” bir görüntü sağlıyor. Dolby Atmos desteğine sahip olan mekansal ses teknolojisi ise kullanıcı deneyimini bir adım daha öteye taşıyor.

Motorola’nın bu yeni serisi, çarpıcı bir kamera deneyimi de sunuyor. Razr+ modelinde, düşük ışıkta bile mükemmel fotoğraflar çekmeyi sağlayacak geniş bir diyafram açıklığı ve çift piksel otofokus özelliğine sahip 12 MP’lik bir ana kamera bulunuyor. Bunun yanı sıra, bir makro çekim özelliğine sahip 13 MP’lik ultra geniş açılı bir kamera ve ana ekranında yer alan bir delikte 32 MP’lik bir selfie kamerası da mevcut.

İki Farklı Razr Deneyimi

motorola razr
Motorola Razr

Yeni Razr serisi sadece Razr+ ile sınırlı değil. Daha temel bir deneyim arayanlar için standart Motorola Razr modeli de mevcut. Bu model, Razr+’ın sunduğu tüm katlanabilir ekran teknolojisine sahip olmasına rağmen, daha küçük bir dış ekran sunuyor. Snapdragon 7 Gen 1 ve 128GB depolama alanı gibi daha basit özelliklere sahip olan bu model, 4,200mAh’lik daha büyük bir batarya ve 64 MP’lik daha yüksek çözünürlüklü bir ana kamera ile donatılmış.

Daha önce Türkiye’de satışa sunulmayan Motorola Razr katlanabilir telefon modelleri gibi, 2023 model Razr+ ve Razr’ı da ülkemizde görmeyi beklemiyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER