Teknoloji

Moto X4 cam tasarım ve Amazon Alexa desteğiyle duyuruldu

Motorola Berlin’de düzenlenen IFA 2017’de, beklendiği üzere yeni Android telefonu Moto X4’ün duyurusunu gerçekleştirdi. Telefonun eylül ayından itibaren yurt dışında satışa sunulması bekleniyor. Teknik özelliklere ve tasarıma bakıldığında, Moto X4’ün üst sınıf Moto Z serisinin hemen altında konumlandırıldığı görülüyor.

Moto X4’te 5.2 inç Full HD ekran yer alıyor. Motorola tasarım tarafında diğer birçok üretici gibi camı tercih ediyor. Telefonun alt kenarı ise metalden yapılmış, burada 3.5 mm. kulaklık jakı yer alıyor. Yine aynı kenarda yer alan USB-C portu sayesinde de şarj ve bilgisayar bağlantısı gibi işlemler gerçekleştiriliyor. Bu arada ekranın hemen altında parmak izi okuyucu da bulunuyor.

Moto X4, IP68 sertifikasıyla belgelenen suya ve toza dayanıklılık özelliğine sahip. Bu telefon modüler aksesuarları, yani MotoMods’u desteklemiyor. Ekran da Corning Gorilla cam kaplaması sayesinde çizilmelere karşı korunuyor. Telefonun 3000 mAh kapasiteli pili bulunuyor.

Snapdragon 630 işlemciyle çalışan telefonun 4 GB RAM’i bulunuyor. Bu arada 3 GB RAM’li daha ucuz bir versiyonunun da çıkacağı belirtilmiş. 32 GB ve 64 GB depolama alanı seçeneklerinin yanı sıra microSD kart yuvası da bulunuyor.

Moto X4’ün akıllı kamerası, Motorola’nın belirttiğine göre, sadece fotoğraf çekmekten fazlasını yapıyor. Landmark Detection özelliği ile bir kartviziti kolayca tarayabilir ya da selfie’lerinize birçok animasyon ekleyerek renk katabilirsiniz. Üstelik 12 MP ve 8 MP çözünürlük sunan arka kameralar “otomatik odaklı piksel” teknolojisi sayesinde profesyonel kalitede görüntüler oluşturabiliyor. Uyarlanabilir düşük ışık modu ve yeni “panoramik selfie” özelliği bulunan 16 MP ön yüz kamerası ise, daha geniş bir arka planla çok daha etkileyici selfie’ler çekmenize yardımcı olacak.

Amazon Alexa sesli asistanın entegre edildiği Moto X4’ü başlatmak için ekran kilidini açmaya gerek olmadığı belirtiliyor. Üstelik kablosuz ses sistemi ile dört farklı Bluetooth cihazına aynı anda bağlanabilirsiniz. Moto Key ise daha kolay erişilebilirlik imkanı sunuyor. Moto Key ile şifre korumalı web sitelerine, telefonun ana ekranına veya bilgisayara parmak izi okuyucusu aracılığıyla erişim imkanı sunuyor.

Motorola Moto X4 için 399 avroluk yurt dışı fiyatı belirlendi. Telefonun yıl bitmeden Türkiye’ye de geleceğini tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER