Manşetler

Motorola Moto G4 ve G4 Plus tanıtıldı

moto g4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

moto g4Lenovo bir süredir dedikoduları ve sızıntıları ortalıkta dolaşan iki yeni akıllı telefonun tanıtımını gerçekleştirdi. Moto G4 ve Moto G4 Plus adını taşıyan bu yeni Android telefonlar genel tasarımları itibarıyla aynı özellikleri paylaşıyor. Her iki akıllı telefonda da 1080p çözünürlüğünde 5.5 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 617 işlemci ve hızlı şarj özelliğine sahip 3000 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Motorola Moto G4 ve G4 Plus’ın ayrıştığı yer ise detaylar oluyor. Moto G4 Plus’ta f/2.0 diyafram aralığına sahip 16 megapiksel kamera bulunuyor. Daha büyük pikseller ve hem lazer hem faz algılamalı otomatik odak kameranın önemli özellikleri arasında yer alıyor. Moto G4’te ise 13 megapiksel çözünürlüklü bir arka kamera mevcut. Lenovo yeni Moto akıllı telefonların tanıtımı için Hindistan’da düzenlediği etkinlikte Plus’ın kamerasından uzun uzun bahsetti. Şirket, insanları G4 Plus için daha fazla para harcamaya teşvik etme konusunda kameraya fazlasıyla güveniyor gibi gözüküyor. Bağımsız görüntü analiz şirketi DxOMark, Moto G4 Plus’a fotoğraf kalitesi konusunda iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın üstünde bir not verdi. Ancak söz konusu notun sadece fotoğraf konusunda geçerli olduğunu ve toplam kamera performansını yansıtmadığını belirtmekte fayda var.

Moto G4’te biyometrik doğrulama bileşeni bulunmazken, G4 Plus’ta parmak izi okuyucusunun bulunduğunu görüyoruz. Her iki telefon da şirketin Moto Maker servisi üzerinden kişiselleştirilebiliyor.

Motorola Moto G4’te Qualcomm Snapdragon 617 işlemciye 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Aynı bellek ve depolama alanı seçeneği G4 Plus’ta da sunuluyor. Ancak G4 Plus’ta ek olarak 32 GB dahili depolama alanı ve 3 GB RAM’den oluşan konfigürasyon da potansiyel kullanıcılara öneriliyor.

Motorola Moto G4 ve G4 Plus, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen üçüncü nesil Moto G’nin üstüne mütevazı ekler yapıyor. Moto G4 İngiltere’de 169 pound (727 TL) karşılığında satılacak. G4 Plus ise 199 pounddan (856 TL) başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak. Söz konusu fiyatların geleneksel Moto G serisi fiyatlarına göre biraz daha yüksek olduğun söyleniyor, ancak görünüşe göre Lenovo makul fiyatlı telefon serisini hem boyutlar hem de fiyat bakımından biraz daha yukarı doğru itmek istiyor.

İLGİLİ HABERLER