Teknoloji

Morgan Freeman’ın iPad ve Procreate uygulamasıyla yapılan 4K portresi etkileyici görünüyor

Resim konusunda doğal bir yeteneğe sahip olanlar sadece parmaklarını ve bir iPad’i kullanarak ünlü oyuncu Morgan Freeman’ın 4K bir portresini çizebilir. İlk etapta bu iddia kulağa biraz boş gelse de, görsel sanatçı Kyle Lambert’in Procreate uygulamasıyla bu iddiayı gerçeğe dönüştürmesi işin rengini değiştiriyor.

morgan-freeman-procreate-4k-041213

Ice Flow Studios’a konuşan Lambert, Procreate sayesinde 4K bir portre oluşturmasının mümkün hale geldiğini ve Freeman’ın portresini çizerek dijital sanatlarda ne noktaya kadar gidebileceğini görmek istediğini dile getirdi. Lambert 200 saati aşkın bir sürede tamamladığı projede 285 bine yakın fırça darbesi vurdu.

Boş bir beyaz ekranda işe başladığını ve hızlı parmak darbeleriyle Freeman’ın ifadesini ortaya çıkardığını belirten Lambert, daha sonra fırça boyutunu birkaç piksel küçültüp ekranda yakınlaştırma yaparak ince detayları boyamaya başladığını dile getirdi. Lambert’in çalışmasının gerçekliğini sorgulayan ve her şeyin Procreate uygulamasının tanıtımı için düzenlenmiş bir taktik olduğu iddialarına karşılık, Lambert portrenin oluşum sürecini gösteren 3 dakikalık bir video yayınladı. Procreate’te yer alan bir özellik sayesinde üm çizim sürecini kayıt altına alabilen Lambert, daha önce de bir iPad kullanarak ünlü şarkıcı Beyonce’nin bir portresini çizmişti.

İlgili >> Ice Flow Studios, iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER