Teknoloji

Moleskine çizimlerin dijitalleştirilmesi için Adobe ile işbirliği yapıyor

moleskine-adobe-211114

Her şeyin giderek dijitale bağımlı hâle geldiği bir dönem içinde olsak bile, bazı şeyler için pek çok kişi kağıt ve kaleme ihtiyaç duyuyor. Çizimler için oluşturulan taslaklar bu durumun en somut örnekleri arasında yer alıyor. Çünkü her zaman dizüstü bilgisayarı açmak veya akıllı cihaz ekranında çizim yapmak için özel bir kalem bulmak mümkün olmayabiliyor. Bu sorunun çözümü için Adobe ile işbirliğine giden Moleskine, kullanıcılara çizim ve notlarını daha sonra buluta aktarmalarını sağlayan bağlı bir not defteri sunuyor. Taslakların doğrudan Adobe Photoshop veya Illustrator’a aktarılabilmesiyse işin daha da güzel olan yanını oluşturuyor.

Defterin her bir sayfasında dört köşeye yerleştirilmiş noktalar bulunuyor. Bu noktalar sayesinde hazırlanan özel uygulama nereyi tarayacağını belirleyebiliyor. Söz konusu uygulamanın şu an için sadece iOS platformunda bulunduğunu belirtmekte fayda var. Sevkiyatına önümüzdeki ay içinde başlanacak özel defter ise 160 sayfadan oluşuyor.

Taslakların deftere aktarılmasının ardından sahneye Adobe’nin uygulaması çıkıyor. Sayfayı JPG veya SVG formatında tarayan uygulama, kullanıcıların düz görüntüyü vektörel bir grafik olarak görmesini sağlıyor. Sayfadaki noktalar sayesinde uygulama taranan görüntüde yapması gereken düzeltmeleri de daha kolay algılayabiliyor. Daha önce de notları dijital ortama taşımak için Evernote ile işbirliği yapan Moleskine, yeni dönemin ruhunu iyi kavradığını ortaya koymaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER