Teknoloji

Misfit Shine 2 hareketsiz kaldığınızda uyarıyor, sabahları uyandırıyor

misfit-shine-2-211015

Hafif ve mücevher görünümlü aktivite takipçisi Shine ve ondan daha az pahalı olan Flash aktivite takip aygıtının üreticisi olan Misfit Wearables, yeni nesil bilekliği Shine 2’nin duyurusunu gerçekleştirdi.

Shine üzerinde yapılan güncellemeler genellikle kozmetik nitelik taşıyor. Lastik bir kayışın içine geçerek bileği saran yuvarlak ve alüminyumdan yapılmış disk şimdi karbon siyahı ve roze altın renklerle de sunuluyor. Ayrıca daha ince hâle getirilmiş. Shine’ın yüzünü aydınlatan küçük LED’lerden oluşan halka da farklı renklerde aydınlanarak bildirim amacı güdüyor, farklı türde bildirimler için farklı desenleri kullanıyor.

İçerideki bazı yeni bileşenler sayesinde Shine deneyimi bir adım öteye taşınıyor, Shine hafif siklet adım sayar ve uyku takipçisi olmaktan daha öteye taşınıyor. Bildirimler için eklenmiş bir titreşim motoru ve standart üç eksenli ivmeölçerin yanına eklenmiş manyetometrenin varlığını görüyoruz. Yani Shine uzun süre boyunca oturduğunuzda titreşerek ayağa kalkmanız gerektiğini söylüyor. Bunun yanı sıra yine sabahları bileğinizde titreşerek artık kalkmanız gerektiğini söylüyor. Manyetometre de özellikle giyen kişinin hareketlerini ölçme noktasında daha fazla doğruluk sağlıyor.

Bluetooth 4.0 sayesinde Misfit Shine 2, Misfit’in uyumlu mobil uygulaması Misfit Link ile daha hızlı veri eşzamanlaması yapıyor, bütün hayati veriler bu uygulamada tutuluyor. Misfit kullanıcıların Shine’ı diğer işlevleri kontrol etmek amacıyla da kullanabileceğini belirtiyor. Yani akıllı telefonda selfie çekmek veya müzik çalmak için Misfit Shine 2 üzerinden komut verilebilir.

 

Misfit Shine 2 1 Kasım itibarıyla yurt dışında satışa sunulacak, fiyatı da 100 dolar olacak. Daha önceki versiyonlar gibi bu yeni giyilebilir ürün de iOS ve Android cihazlarıyla uyumlu şekilde çalışacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER