Teknoloji

Microsoft’un Courier projesi bir not tutma uygulaması olarak Windows 8’de yaşayacak

Microsoft’un iki yıl önce gösterdiği çift ekranlı tablet konsepti Courier birçok kişiyi heyecanlandırmıştı. Ancak Microsoft bu projeyle ilgili çalışmaları henüz bir sonuca ulaştırmadan durdurmuştu. Ancak görüyoruz ki, Courier yeni bir not tutma uygulaması olarak Windows 8 içinde yaşamaya devam edecek. Microsoft’un Visual C++ ekibindeki bir grup yazılımcı tarafından geliştirilen Project Austin kod adlı bir uygulama dijital ortamda not tutmak isteyenler için çeşitli imkanlar sunuyor.

Kullanıcılar bu uygulama sayesinde not defterine yeni sayfa ekleme ve silme, sayfayı çevirme, dijital mürekkep kullanarak not alma veya çizim yapma imkanına sahip oluyor. Ayrıca dileyenler defter sayfalarına fotoğraf ekleyebiliyor. Bu fotoğraflar bilgisayarın veya tabletin sabit diskinden yüklenebileceği gibi, bulut depolama alanından veya cihazın kamerasından da iliştirilebiliyor. Project Austion e-posta ve SkyDrive gibi diğer Windows 8 uygulamalarıyla da uyumlu şekilde çalışacak. Bu sayede kullanıcılar bitirdikleri notlarını bu uygulamalar üzerinden paylaşma veya saklama imkanına sahip olacak.

Microsoft yazılımcılarından Jorge Pereira Visual C++ Blogu üzerinden paylaştığı yazıda Austion uygulamasının geliştirilmesi ve kodlanması sırasında Courier’den ilham aldıklarını kaydetti. Bu arada ekip geliştirdikleri bu uygulamayla C++’ın Windows 8 ile güçlerini birleştirdiğinde neler yapabildiğini göstermek istediklerini kaydetti. Öncelikle kullanışlı, kaliteli ve eksiksiz şekilde çalışan bir uygulama geliştirmek istediklerini dile getiren Pereira ayrıca C++ ve Windows 8 platformunun gücünü de sergilemek istediklerini, Visual Studio 2012 tarafından getirilen C++ AMP ve otomatik kod vektörleme gibi yenilikleri sergilemeyi amaçladıklarını vurguladı.

Project Austin uygulaması Windows 8’in çıkışıyla birlikte Windows Mağaza üzerindeki yerini alacaktır. Ancak ilgili olan yazılımcılar uygulamaya bir ön bakış atma fırsatına sahip, geliştirme ekibi uygulamanın kaynak kodunun çoğunu erişime açtı.

İlgili >> MSDN Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER