Teknoloji

Microsoft yılın sonuna kadar 350 milyon Windows 7 yüklü cihaz sevkiyatının gerçekleşeceğini tahmin ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Her ne kadar Windows 8’in bu yıl bitmeden piyasaya çıkacağı düşünülse de, Microsoft Windows 7’den olan beklentilerini azaltmış değil. Daha evvelki işletim sistemlerinin çıkış tarihi göz önüne alındığı zaman Windows 8’in ekim ayında piyasada olması bekleniyor. Buna rağmen, Microsoft yıl sonuna kadar 350 milyon Windows 7 yüklü cihazın sevkiyatının gerçekleşeceğini tahmin ediyor.

350 milyon rakamının kaynağı ise Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer’dan başkası değil. Ballmer, söz konusu rakamı Seul’de gerçekleştirilen bir forum da telaffuz ederken bu rakamın Windows’u tek popüler işletim sistemi haline getireceğini ifade etti. Windows 7, yaklaşık 18 ay önce piyasaya çıkmıştı.

350 milyon lisans büyük bir rakam teşkil etmese de işletim sisteminin 350 milyon yeni cihaza yükleneceği anlamına gelmiyor. Halihazırda kullanılan ve yazılım güncellemesi yapılan cihazlar da bu rakamın içinde yer alıyor. Microsoft’a göre Windows 7’ye geçiş oranı tüm dünyada %40’a ulaşmış durumda. Tabletlerle daha uyumlu çalışması beklenen Windows 8’in piyasaya çıkışıyla Microsoft’un bu alanda da etkinliğini arttırması bekleniyor.

İlgili – eWeek

İLGİLİ HABERLER