EğlenceManşetler

Microsoft Xbox E3 2017: En önemli 6 duyuru

Microsoft Xbox E3 2017 etkinliğinde Xbox One X'in ve merakla beklenen oyunların duyuruları yapıldı.
xbox one x

Microsoft’un Project Scorpio olarak adlandırılan yeni nesil konsol projesi, E3 2017’nin merakla beklenen duyuruları arasında yer alıyordu. Bu proje en sonunda resmi bir ada ve çıkış tarihine kavuştu. Xbox One X adını taşıyan yeni oyun konsolu 7 Kasım tarihinde çıkacak ve 499 dolar gibi, yüksek bulunan bir yurt dışı fiyatıyla satılacak.

Ancak Xbox One X, Microsoft’un Xbox E3 2017 basın toplantısının tek gündem maddesi değildi. Crackdown 3 gibi uzun zamandır beklenen bazı oyunlar için çıkış tarihleri verilirken, Assassin’s Creed Origins gibi yeni oyunlara ilk bakış ve birçok oynanış videosu da etkinlikte gösterildi. Bu etkinliğin öne çıkan ayrıntılarını aşağıda listeliyoruz.

Xbox One X

Microsoft’un yeni oyun konsolu hakkında, daha resmi duyurusu yapılmadan önce epey bilgi sahibi olmuştuk. Ne var ki, adı, fiyatı veya piyasaya çıkış tarihi gibi bilgiler elimizde yoktu. Xbox One X, Xbox One’ın daha da güçlendirilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor, rakibi PlayStation 4 Pro’dan bile daha yüksek grafik işlemci gücü bulunuyor.

One X 4K oyunlarını destekliyor ve “süper örnekleme” olarak adlandırılan yöntem sayesinde grafiklerin 1080p TV’lerde bile daha iyi görüntülenmesini sağlayacak. Mevcut Xbox One aksesuarlarıyla da uyumlu olacak bu konsol aynı zamanda Xbox 360 oyunlarıyla da geriye dönük uyumluluğa sahip olacak.

Xbox One X’in 499 dolarlık yurt dışı satış fiyatı, onun PlayStation 4 Pro’dan 100 dolar daha pahalı olacağını gösteriyor.

İlk Xbox oyunları Xbox One’a geliyor

Xbox One’ın geniş yelpazedeki Xbox 360 oyunlarıyla uyumlu olacağı bu konsolun tanıtımı sırasında söylenmişti. Ancak Microsoft E3 2017’deki toplantısında bir adım daha ileri gitti ve Xbox için çıkmış bazı orijinal oyunların da destekleneceğini açıkladı. Bu oyunlardan ilki, çok beğenilen oyunlardan biri olan Crimson Skies olacak. Bu program hakkında yılın ilerleyen zamanlarında daha detaylı bilginin verilmesi bekleniyor.

CrackDown 3

Microsoft yıllardır CrackDown 3 duyurusunu sürüncemede bırakıyordu, ancak en sonunda bu nişancı oyununun bir çıkış tarihi oldu. Yeni oyun, 7 Kasımda, Xbox One ile aynı günde çıkacak. Oyunun yayınlanan fragmanında dikkat çeken en önemli ayrıntı, Terry Crews’ın misafir olarak görünmesi oluyor.

Assassin’s Creed Origins

Assassin’s Creed Origins‘in hikayesi bir kahini ve onun yandaşlarını öldürmek için memleketine geri dönen, çok üstün güçlere sahip olan bir büyücünün hikayesini anlatıyor. Evcilleştirilmiş bir kuş ile tepeden bakış atabilir, oku fırlattığınızda onun görüşüyle görebilir ve rotasını yönetebilirsiniz. Oyun 27 Ekimde tüm platformlarda çıkmış olacak.

Forza 7

Forza Motorsport 6‘da 250’den fazla otomobil vardı, şimdi Forza 7 ile birlikte bunun üstüne 450 otomobil ekleniyor ve toplamda 700’den fazla çılgın otomobil oyuncuları bekliyor. Forza 7 beklediğiniz grafik gücü de beraberinde getiriyor, saniyede 60 kare hızında, 4K çözünürlükte oyun keyfi sunacak. Otomobiller çok detaylı ve gerçekçi görüntüleriyle oyunun keyfini daha artıracak gibi görünüyor.

Anthem

Bir önceki gün, EA’nın etkinliğinde Anthem‘in tanıtım niteliğinde fragmanı gösterilmişti. Microsoft’un Xbox E3 2017 etkinliğinde ise oynanış videosu sergilendi. BioWare tarafından geliştirilmiş olan bu oyunun çekici öyküsellikte, iş birliğine dayalı bir oyun olduğu belirtiliyor. Ancak kendisini Destiny gibi rakip nişancı oyunlarından ayıramadığı da belirtiliyor. Bununla birlikte bir farkı var, o da sırta takılan jet motorları… Bunlar sayesinde bir tür tropik yaratık diyarının üstünde arkadaşlarınızla uçabilirsiniz. Oyunun 2018’de yayınlanacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER