Teknoloji

Microsoft Windows XP kullanıcılarını terfi için uyarmaya başlıyor

Microsoft Windows XP kullanıcılarının güncelleme yapmalarını teşvik etmek amacıyla açılır pencere uyarıları kullanmaya başladı.

windows-xp-popup-uyari-040314

Yazılım üreticisinin XP için sunduğu destek 8 Nisan tarihinden itibaren sonlanıyor. Bu nedenle şirket gelecek haftadan itibaren 12 yaşındaki işletim sistemiyle çalışan cihazlara hatırlatma mesajları göndermeye başlayacak.

8 Mart tarihinden itibaren, Windows Güncellemenin aylık yama döngüsünün hemen sonrasında görülmeye başlanacak bildirim Microsoft’un Windows XP desteğinin sonlandırılışı için hazırladığı web sitesine bağlantı da içerecek. Windows XP kullanıcıları “bu mesajı bir daha gösterme” seçeneğini işaretlemediği takdirde, bu mesaj her ayın 8’inde düzenli olarak gösterilmeye devam edilecek.

Ayrıca Microsoft bu haftanın sonlarına doğru eski PC’deki verilerin Windows 7, Windows 8 veya Windows 8.1 ile çalışan bir bilgisayara aktarılmasını sağlamak için tasarlanan ücretsiz transfer aracı çıkaracak. Laplink tarafından geliştirilen bu araç dosya, müzik, video, e-posta, kullanıcı profilleri ve ayarları eski PC’den yenisine aktaracak.

Öte yandan mavi renkli görev çubuğu ve yeşil renkli Başlat butonunu görmelerine rağmen bilgisayarının Windows XP ile çalıştığından emin olmayan kullanıcılar için Microsoft özel bir web sitesi de açıyor. Microsoft’un destek sitesi gibi bu site de kullanıcıları Windows XP’den Windows 8.1’e terfiye teşvik edecek.

İlgili >> Windows Team Blog, Am I Running XP?

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER