Teknoloji

Microsoft Windows Phone 8.1’e uygulama klasörlerini getiriyor

windows-phone-folders-300614

Microsoft Windows Phone’da uygulama yönetimi için yeteri kadar basit bir yaklaşım sergiledi, iOS ve Android’deki klasör arayüzlerini Metro tarzı kullanıcı arayüzüne eklemekten uzak durdu. Ancak bu durum değişiyor gibi görünüyor.

Microsoft’un Windows Phone sitesinde yayınlanan, ancak şu anda kaldırılmış olan destek yazıı şirketin Başlangıç Ekranına uygulama klasörleri getirmeyi planladığını gösteriyor. Yöntem olarak iOS’tekine benzer bir yöntem izleniyor, bir kutucuğu diğerinin üstüne sürüklediğinizde bir klasör oluşturuluyor ve size de bu klasöre bir isim vermek kalıyor. Uygulamalara da bu klasör içinden erişiliyor.

Başlangıç Ekranında klasörler oluşturmak için telefona Windows Phone 8.1’in yüklü olması gerektiği Microsoft tarafından kaydediliyor. Bu durum söz konusu özelliğin işletim sistemi güncellemesiyle birlikte değil de, Windows Phone 8.1’e gelen bir güncelleme olduğunu gösteriyor. Anlaşılan o ki, Microsoft şu anda Windows Phone 8.1 için sunacağı ve temmuz ya da ağustos aylarında gelmesi beklenen ilk güncellemeyi test ediyor.

Aslında Nokia’nın bu yılın başlarında çıkarmış olduğu Klasörler uygulamasıyla birlikte Lumia telefonlara uygulama klasörleri tarzında bir işlev gelmişti. Ancak Microsoft’un sunacağı güncellemeyle birlikte bu işlev uygulama seviyesinden işletim sistemi seviyesine çıkarılmış olacak.

[Görsel – WPCentral]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER