Manşetler

Microsoft Windows 8’li Surface Pro’nun fiyatını ve ne zaman çıkacağını açıkladı

Microsoft Surface’in Windows 8 işletim sistemiyle çalışacak Intel işlemcili versiyonu Surface Pro tabletin önümüzdeki ocak ayında çıkacağını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde detaylı incelemesini gerçekleştirdiğimiz Surface RT‘ye göre daha güçlü bir sistem olan Surface Pro’nun 899 dolarlık fiyatı doğrusunu söylemek gerekirse bizi şaşırtmadı.

Intel Core i5 işlemci ve 1080p HD ekran barındıracak Surface Pro’da Windows RT yerine Windows 8’in tam sürümü çalışacak. Bu demek oluyor ki, eski Windows uygulamaları, bunun yanı sıra diğer masaüstü yazılımları da bu tablet üzerinde çalışabilecek. Bildiğiniz gibi Windows RT bu gibi özelliklerden yoksun bir işletim sistemi. Surface Pro ile birlikte Surface dijital kalem de sunulacak. Ayrıca isteyenler yine Surface Pro’yu TouchCover veya TypeCover adlı klavyeli kapaklarla birlikte satın alabilecek, bu arada her iki kapak da tabletten ayrı satılacak.

Surface Pro’nun 64 GB kapasiteli versiyonu ABD’de 899 dolara satılacak, 128 GB’lık versiyon ise 999 dolarlık fiyat etiketi taşıyacak. USB 3.0 portu ve Mini DisplayPort barındıran bu tablet 2560 x 1440 çözünürlüğe kadar görüntü çıkışı sağlayacak. Pro versiyonu RT versiyonuna göre biraz daha ağır ve kalın olacak, yine de Microsoft bu tabletin de 900 gr.’nin altında bir ağırlığa ve 14 mm.’den daha az kalınlığa sahip olduğunun altını çiziyor.

Microsoft şu an için sadece Surface Pro’nun ocakta satışa çıkacağını açıklamakla yetindi, kesin gün hakkında bilgi vermedi. Ayrıca Surface Pro’yu satın almayı düşünenlerin ne zamandan itibaren ön siparişte bulunabileceğini açıklamadı. Ancak bu bilgilerin de fazla zaman geçmeden açıklanacağını tahmin ediyoruz.

İlgili >> Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER