Manşetler

Microsoft Windows 8 üstüne kurulu yeni reklam yapısını Imagine İstanbul 2012’de anlattı

2012’yi en hareketli geçiren şirketlerden birisi de hiç kuşkusuz Microsoft’tu. Uzun süredir beklenen Windows 8 işletim sistemini ekim ayının sonunda yayınlayan şirket, mobil işletim sistemi Windows Phone 8’i de yine aynı dönemde yayınlamıştı. Buna ek olarak Microsoft’un oyun konsolu Xbox da yine aynı dönemde resmi olarak Türkiye pazarına giriş yapmıştı. Yılın son aylarını oldukça hareketli geçiren Microsoft’un Türkiye ofisi bugün de Windows 8’i ve onun üstüne kurulan yeni reklam anlayışını reklamcılar ve reklamverenlerle paylaştı.

Microsoft’un uluslararası ofislerinden konuşmacıların da katıldığı etkinlikte açılış konuşmasını Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen gerçekleştirdi. Özmen, daha önceki konuşmalarında sık sık bahsettiği gibi önümüzdeki 10 yıla mobilite, sosyal ağ, bulut bilişim ve büyük verinin damga vuracağını dile getirdi. Mobilite sayesinde kullanıcının trendleri belirlediğini söyleyen Özmen, sosyal mecranın haber alma ve iletişimdeki öneminin altını da çizdi. Özmen, bulut bilişimin teknolojiye sağladığı özgürlüğe dikkat çekerken; bu üç faktörün bir araya gelmesiyle yaşanan veri patlamasının büyük veriyi ortaya çıkardığını ve veri analizinin de çok mühim bir hal aldığını sözlerine ekledi.

Özmen, mobilitedeki ilerleme sayesinde tüketici dünyasıyla kurumsal dünya arasındaki farkın kapandığını ve iki dünyanın bir araya gelmesiyle birlikte kullanıcıların artık iş ve özel hayat için farklı cihazlar kullanmayı bıraktığını belirtti. Bu dönemi ”tek hayat deneyimi” olarak adlandıran Özmen, Microsoft Türkiye adına 2012’nin genel bir değerlendirmesini yaptı ve katılımcılara Windows 8’e ilişkin bilgiler verdi.

Özmen’in ardından sahneyi Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Reklam ve Online Müdürü Salwa Smaoui aldı. Reklamcılıkta geleceğin şimdiden geldiğini söyleyen Smaoui, dijital ortamda yaşanan değişime dikkat çekti ve tüketicinin bu değişimin kalbinde yer aldığını ifade etti. Smaoui, Microsoft’un arkasında büyük ve cesur fikirler olduğunu dile getirdi. Darwin’e gönderme yaparak değişime uygum sağlayanların hayatta kalacağını belirten Smaoui, Windows 8’le Microsoft’un bir değişimden geçtiğini belirtti. Tıpkı Tamer Özmen gibi Windows 8’e ilişkin bilgiler veren Smaoui, reklamların da bu platforma uygun olarak değişeceğini söyledi. Smaoui, yeni reklamları daha yaratıcı, daha ilgili ve platformlar arasında daha bağlı olarak tanımladı.

Microsoft Türkiye’nin reklam ve online sorumlusu Bilhan Bilge, etkinlikte katılımcılara Windows 8 platformunda reklamların uygulamalara nasıl yerleştirildiğini gösterdi. Bu gösterim esnasında 9 yaşındaki Denizhan’ın Bilge’ye yardımcı olması katılımcıları gülümsetirken, Bilge Windows 8’in reklamverenlere tüketiciye ulaşmak için bambaşka bir mecra sağladığını ifade etti. Windows’un trafiğinin çok yüksek olduğunu söyleyen Bilge, işletim sistemini popüler bir alışveriş merkezine benzetti. Şirketlerin uygulamalarla, reklamlarla veya her ikisini birden kullanarak platformda yer alabileceğini dile getiren Bilge, Windows 8 platformunda yer alan uygulamalara ilişkin olarak da katılımcılara bilgi verdi.

Microsoft’un iki önemli silahı olan MSN ve Skype’ın yeni süreçteki rolü de katılımcılara anlatıldı. Microsoft Türkiye’nin çevrim içi medya ve yayıncılıktan sorumlu ismi olan Aslı Yerdekalmazer, MSN.com’un yapısı ve işleyişine ilişkin bilgileri katılımcılarla paylaştı. Artık içerik tüketiminin daha hızlı bir biçimde gerçekleştiğini söyleyen Yerdekalmazer, Windows 8 için yenilenen MSN.com’un 19 Ocakta Türkiye’de faaliyete geçeceğini belirtti. Microsoft’un 2011 yılında bünyesine kattığı Skype’ın reklamcılıktaki yerini ise satış çözümleri uzmanı Vaughan Denny anlattı. Skype’ın geçmişi ve şu anki durumuna ilişkin bilgiler veren Denny, Microsoft ve Facebook hesaplarıyla giriş desteği kazanan Skype’ın şu an için 280 milyon seviyesinde olan aktif kullanıcı sayısını arttımayı hedeflediğini belirtti. Skype’ın mobildeki büyümesine dikkat çeken Denny, Skype’ın halihazırda 55 pazarda reklam yayınladığını ifade etti ve bazı örnekleri katılımcılarla paylaştı. Etkinliğin ana teması olan Windows 8’den de bahseden Denny, Windows 8 için Skype uygulamasını katılımcılara kısaca tanıttı. Bu uygulama üstünde reklam yayınlarının şimdilik bazı ülkelerde gerçekleştirildiğini belirten Denny, Türkiye’nin de yakında bu ülkeler arasına katılacağının müjdesini verdi. Etkinlik düzen panel ve soru & cevap seansıyla tamamlandı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER