Teknoloji

Microsoft yazıcıları etkileyen Windows 10 hatasını düzeltiyor

microsoft windows 10

Microsoft, Windows 10 kullanıcılarının belgelerini yazdırmasını engelleyen yazıcı hatasını düzeltmek için hazırladığı çözümü dağıtıma çıkardı. Neowin’in haberine göre; yazılım devi, farklı Windows 10 sürümlerinde görülen hatayı düzeltmek için birkaç farklı güncelleme hazırladı. Bazı Windows 10 sürümleri için henüz bir güncelleme yayımlanmadığı belirtildi.

Microsoft, ilk olarak 1903 ile 1909 ve 1809 ile 1803 numaralı sürümlerin güncellemelerini kullanıcılarla buluşturuyor. Bu sürümlerin web sayfalarının “İyileştirmeler ve Düzeltmeler” bölümünde son güncellemenin bazı yazıcıların baskı almasını engelleyen soruna çözüm getirdiği belirtiliyor.

Henüz Windows Update üzerinde bu güncellemeleri görmeyen kullanıcıların güncellemeleri manuel olarak indirip yüklemesi gerekiyor. Güncellemenin yüklenmesinin ardından kullanıcılar eskisi gibi belge yazdırmaya devam edebiliyor.

Söz konusu sorun, Microsoft hafta sonu Windows 10 için yeni güvenlik güncellemeleri yayımladıktan sonra ortaya çıkmıştı. Bu güncellemeleri yükleyenler, daha sonrasında yazıcılarını kullanmak istediklerinde hata mesajlarıyla karşılaşmıştı. Microsoft da bir açıklama yaparak sorunu doğrulamış ve bu durumun yazılım tabanlı sunucuları da etkilediğini belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER