Teknoloji

Microsoft Windows 10 için Office’in mobil versiyonunu gözler önüne serdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-windows-10-office

Microsoft, Windows 10 için Office uygulamasının akıllı telefonlar ve küçük tabletlerde nasıl gözükeceğini gözler önüne serdi. Şirketin Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarının mevcut tasarımından uzaklaşması ve yeni uygulamaların masaüstü versiyonlarına benzerliği dikkat çekiyor. Microsoft yöneticisi Joe Belfiore, yeni uygulamaların dengeli, zengin ve tam bir Office deneyimi sunacağını dile getirdi. Belfiore’nin gerçekleştirdiği demoda da mobil Office uygulamalarının masaüstü muadilleriyle eş seviyede olduğu mesajı verildi.

Office’in yeni versiyonu Windows 10 işletim sistemli telefon ve tabletlerde sunulacak. iOS ve Android için Office’i ücretsiz hâle getiren Microsoft, aynı yaklaşımı Windows 10’da da sürdürecek. Şirketin Windows Phone için yeni Office uygulamasını neden beklettiği de bugün gerçekleştirilen ön izleme sayesinde anlaşılmış oldu.

Office’in masaüstü uygulamasını geçtiğimiz nisan ayında yenileyerek dokunmatik ekranlı cihazlara uygun hâle getiren Microsoft, masaüstü için bir yenilik duyurmasa da; Windows 10 ile birlikte masaüstü Office uygulamasının da evrensel bir uygulama hüviyetine bürünmesi bekleniyor.

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER