Manşetler

Microsoft Windows 10 işletim sistemli altı Lumia telefonu tanıtmaya hazırlanıyor

microsoft-lumia-535-inceleme-00006

Windows Phone cephesine son zamanlarda sessizlik hakim olsa da, Microsoft’un bu sessizliği bozmaya hazırlandığı söyleniyor. Şirketin yakında altı yeni Lumia telefonunu piyasaya sürmesi bekleniyor. Microsoft’un yeni Lumia telefonlarının tamamı Windows 10 işletim sistemiyle birlikte gelecek.

Evleaks rumuzuyla tanınan Evan Blass, Twitter hesabı aracılığıyla altı yeni Lumia telefonunun yolda olduğu bilgisini paylaştı. Eskisi gibi sızıntı paylaşmasa da kendisine gelen soruları yanıtlamayı ihmal etmeyen Blass, Microsoft’un Windows 10 platformunu öldürdüğüne ilişkin bir yorum üzerine “En az altı telefonun yolda olduğunu biliyorum.” şeklinde bir cevap verdi.

Microsoft’un Windows 10 yüklü iki üst sınıf Lumia telefonu hazırladığına dair dedikodular daha önce gündeme gelmişti. Söz konusu dedikodularda cihazların Cityman ve Talkman kod adını taşıyacağı belirtilmişti. Evan Blass’in bahsettiği dört cihaz hakkında şu ana kadar somut bilgiler ortaya çıkmasa da, orta sınıfta konumlanmaları oldukça muhtemel gözüküyor.

Microsoft Windows 10’un PC sürümünü 29 Temmuzda yayınlayacak olsa da, akıllı telefonlar için henüz bir tarih vermedi. Çıkış takviminin açıklanmasıyla birlikte Windows 10 işletim sistemli Lumia telefonlar hakkında daha fazla bilginin açıklanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER