Teknoloji

Microsoft Windows 10 kullanıcılarını günlük bilgilere daha hızlı ulaştıracak

microsoft windows 10

Microsoft Windows 10 üzerinde sunduğu arama deneyiminde bazı küçük değişiklikler yapmak için çalışıyor. Şirket böylelikle kullanıcıların günlük bilgilere daha kolay şekilde ulaşabilmesini hedefliyor.

Windows 10’un arama merkezine hava durumu, haber, tarihte bugün ve yeni filmler gibi sekmeler yerleştirecek olan Microsoft, arama sonuçlarındaki web önizlemesinin görünümünde de küçük değişiklikler gerçekleştirecek.

Microsoft’un Windows 10’un arama merkezi için hazırladığı yeni sekmeler, ekranın alt kısmında yer alıyor. Bu sekmelere tıklandığında kullanıcılar, ilgili kategorideki içeriklerin bir arada toplandığı internet sayfalarına yönlendiriliyor.

microsoft windows 10Microsoft, hazırladığı değişiklikleri Windows 10’un en son ön izleme sürümünde sunmuş gibi görünse de, daha geniş bir kapsama alanından söz etmek mümkün. Windows 10’un 1809’dan 20H1’e kadar olan sürümlerinin kullanıcıları bu yeni arama deneyiminden yararlanabiliyor. İlk etapta sadece ABD’de kullanılabilen bu özelliğin uluslararası dağıtımının da kısa süre içinde yapılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER