Teknoloji

Microsoft Windows 10’un haber bölümünü yeniliyor

microsoft windows 10

Günümüzde pek çok kişi haberleri sosyal medyadan ya da özel uygulamalar aracılığıyla takip ediyor. Bu durumu dikkate alan Microsoft, Windows 10 kullanıcılarına haberleri sunma şeklinde değişikliğe gidiyor. Haberlerin göze biraz daha çarpıcı hâle gelmesini amaçlayan yazılım devi, yeni tasarımı Insiders kullanıcılarının erişimine açtı.

Yeni tasarımı görev çubuğu üzerinden görmek mümkün. Akıştaki haberler için farklı renk temaları kullanmaya başlayan Microsoft, böylelikle haberlerin etkileşimini artırmayı amaçlıyor. Daha önce burada tek renk olarak gri tercih ediliyordu.

“Daha fazla haber gör” seçeneğinde kullanıcılar tarayıcı benzeri yeni bir görünümle karşılaşacak. Burada büyük kartlar ve haberlerden alınan kesitler görülecek. Böylelikle daha hızlı şekilde başlıkları taramak kolaylaşacak. Buna ek olarak, verilen kesitler sayesinde detaylı okunmak istenen haberlere daha rahat karar verilebilecek.

Güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik ise emojiler oluyor. Kullanıcılar gördükleri haberlere olan tepkilerini beğenme, sevgi, şaşırma ve öfke gibi hisleri sembolize eden ikonlarla gösterebilecek.

Microsoft, Windows 10 haber bölümündeki tasarım değişikliğini ilk olarak ABD’de Insiders programının kullanıcılarıyla buluşturuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER