Teknoloji

Microsoft yeni Windows 10 güncellemesi için ilk detayları paylaştı

microsoft windows 10

Microsoft, 2021’in ilk yarısında yayınlanacak olan 21H1 olarak da anılan yeni Windows 10 güncellemesiyle ilgili ilk detayları paylaştı. Yazılım devi, bu güncellemenin uzun süredir beklendiği gibi küçük ölçekli olacağını doğruladı.

Microsoft’ta Windows Hizmet ve Teslimattan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan John Cable, ilk kez bir H1 güncellemesinin hizmet teknolojisini kullanarak optimize edilmiş biçimde sunulacağını belirtti.

Bunun küçük bir güncelleme paketi olan 21H1 için süslü bir ifade olduğu söylenebilir. Güncellemeyle az sayıda değişiklik yapılacak ve mevcut özelliklerden bazıları iyileştirilecek. Microsoft geçtiğimiz ekim ayındaki güncellemede de bu yaklaşım doğrultusunda hareket etmişti.

Cable da şimdiye kadar genellikle yılın ikinci yarısındaki Windows 10 güncellemelerinin küçük ölçekli olduğunu belirtti. Microsoft yöneticisi 21H1’de güvenliği, uzaktan erişimi ve kaliteyi artırmaya odaklandıklarını ve büyük bir değişikliğin yapılmayacağını ifade etti.

Cable bazı yenilikler konusunda biraz daha fazla bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Microsoft, çoklu kamera desteği ve Windows Defender Uygulama Koruması’nda çalışma gibi özelliklerle Windows Hello’yu iyileştirecek.

Microsoft yeni Windows 10 güncellemesini beta kanalında dağıtıma çıkarmış durumda. Güncellemenin tüm kullanıcılara dağıtımının ise mayıs ayı itibarıyla başlaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER