Teknoloji

Microsoft şirketlerin Windows 10 güncellemelerinden kaçmasını zorlaştırıyor

microsoft windows 10 kasım 2019 güncelleştirmesi

Windows 10’un kurumsal versiyonlarında büyük güncellemeleri bir yıl önce ertelemek mümkün oluyor. Bu imkan sistemin istikrarına önem veren veya değişimden fazla hoşlanmayan BT yöneticilerinin işine fazlasıyla yarıyordu. Ancak Microsoft kurumsal Windows 10 kullanıcılarına hareket alanı sağlayan bu imkanı rafa kaldırmaya hazırlanıyor.

Windows Times ve Gizmodo‘da yer alan haberlere göre; Windows 10 sürüm 2004 ile Windows 10 Pro, Kurumsal ve Eğitim versiyonları için manuel gecikme süresi 35 güne indirildi.

Buna ek olarak, ilgili seçenek de Gelişmiş Seçenekler içindeki Windows Güncelleme ayarları içinden kaldırıldı. Bundan böyle güncellemeleri ertelemek isteyenlerin yerel Grup Politikası üzerinden değişiklik yapmaları gerekecek.

Microsoft’tan verilen bilgiye göre, bu değişiklikle “kafa karışıklığının engellenmesi” ve Windows sürümü neredeyse hizmet dışı kalacak olan bilgisayarlara yönelik politikaların işletilmesi bulunuyor.

Microsoft, Windows 10 güncellemelerinin erteleme süresini kısaltarak bazı avantajlar da sağlıyor. Bilgisayarların özellik ve destek bakımından güncel kalmasını kolaylaştıran bu özellik, güvenliğin güçlendirilmesini de sağlayabilir. Yine de, güncellemelerin getirdiği ekstra külfetin şirketleri rahatsız etmesine şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER