Teknoloji

Microsoft Whiteboard Windows 10’da kalem desteğinin ipuçlarını veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows 10 için geliştirdiği Whiteboard uygulamasını ilk kez geçen mayıs ayındaki Surface Pro etkinliğinde göstermişti. Yazılım üreticisi çıkışı için yılın ilerleyen zamanlarını işaret etmişti. Bununla birlikte Whiteboard’un bir kopyası dün internete düştü.

Bu kopyayı sistemlerine kuranlar, Microsoft’un gösterdiği birçok yeteneği deneyimlediklerini söylüyor. Bunların arasında şekil ve tabloların çizimini otomatik olarak yapmak ve şekillerdeki açıları görmek de bulunuyor.

Görünüşe göre, Whiteboard uygulaması okullara girmeyi de hedefliyor, çünkü sızan versiyon “Eğitim Ön İzleme Sürümü” adını taşıyor. Microsoft daha doğru çizim için bir cetveli de uygulamaya eklemiş, aynı zamanda çeşitli kalemler ve işaretçiler de uygulamada mevcut gibi görünüyor.

İlginç eklentilerden bir tanesi de web’den görseller eklemek. Ayrıca bir denklem yazdıktan sonra bu denklemin grafiğinin otomatik olarak oluşturulması da uygulamanın yetenekleri arasında yer alıyor.

Microsoft Whiteboard’un bir başka ilgi çekici özelliği de ortak çizim özelliği. Uygulama Windows 10 kullanıcılarına, bir toplantı masası etrafında tüm fikirlerini bir çizim tablasına gerçek zamanda yansıtma imkanı sunuyor. Sızan uygulamada bu özelliği test etmenin mümkün olmadığı, çünkü uygulamanın henüz bir Microsoft Hesabı ile kullanıcı girişi yapmaya henüz izin vermediği söyleniyor. Microsoft bu desteğin daha önce gösterimini yapmıştı, buna göre katılımcıların yaptıkları kalem çizimleri, yanlarında resimleri olacak şekilde gösteriliyordu.

Whiteboard uygulaması temel seviyedeki çizim işleri için epey işlevsel görünüyor. Uygulamayı test eden The Verge sitesi, akıllı şekiller özelliğinin çok etkileyici olduğunu, Microsoft’un arama ve denklemler gibi özellikleri de geçen ay gerçekleştirdiği sunumdan sonra eklediğini belirtiyor. Microsoft Whiteboard uygulamasını bu yılın sonlarına doğru Windows 10 cihazlarına getirmeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER