Teknoloji

Microsoft Surface tabletin satış kanallarını genişletiyor

microsoft-surface-3-310315-1

Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 10’u 29 Temmuzda yayınlamaya hazırlanıyor. Şirket hazırlık çalışmaları kapsamında Surface tabletin satış kanallarını da genişletiyor. Microsoft Küresel Partner Programı Genel Müdürü Gavriella Schuster imzasıyla yayınlanan açıklamada, şu an için 200 civarı resmi Microsoft Surface satıcısının bulunduğu, ancak bu rakamın kısa süre içinde birkaç bine çıkmasının hedeflendiği belirtildi.

Schuster genişleme sürecine talep edilen rakamları karşılayabileceğine inanan tüm distribütörlerin dahil olabileceğini ve bu teklife yoğun ilgi gösterilmesini beklediklerini sözlerine ekledi. Microsoft Surface tabletleri şu an için Türkiye’de resmi yollarla satılmıyor. Şirketin aldığı genişleme kararının ardından tabletin Türkiye’ye resmen gelip gelmeyeceği de henüz bilinmiyor.

Sadece Intel tabanlı Microsoft Surface modelleri Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3 ve Surface 3 tam Windows 10 sürümüne sahip olabilecek. ARM tabanlı Surface RT ve Surface 2 ise Windows 10’un bazı özelliklerini barındıran bir güncelleme alabilecek. Microsoft söz konusu eksik güncellemenin yayın tarihi konusunda henüz bir takvim açıklamadı.

İLGİLİ HABERLER