Teknoloji

Microsoft Surface mini planlarını 2014 başına erteledi

Microsoft’un Surface mini tablet çıkaracağına dair dedikodular epeydir ortalıkta dolaşıyor, ancak görünüşe göre bu tablet yıl sonuna yetişmeyecek.

microsoft-surface-touch-cover-2-wireless-adapter-230913

ZDNet’ten Mary Jo Foley’e göre, Microsoft gerekli olan bir yazılım güncellemesi nedeniyle çıkışı erteliyor. Daha önceki haberler Microsoft’un Surface mini üretimine yıl sonu itibarıyla başlayabileceğini işaret ediyordu, ancak şirket daha küçük ekranlı tablet planları için sessiz kalmayı sürdürüyor. Hafta başında düzenlenen Surface 2 etkinliğinde bile Surface mini’den bahsetmedi. Bu bilgiler ışığında Foley, Microsoft’un bu cihazı 2014 başlarında çıkaracağını iddia ediyor.

Gecikmenin nedeni olarak Windows 8.1 “2014 İlkbahar GDR” yazılım güncellemesi gösteriliyor. Genel Dağıtım Sürümü olarak Türkçeleştirebileceğimiz GDR modeli genellikle Windows Phone ekibi tarafından kullanılıyor. Ancak Microsoft Windows 8.1 için de benzer modeli kullanacak gibi görünüyor. Anlaşılan o ki, Windows 8.1 çalışmaları tamamlandıktan ve RTM aşamasına geçildikten sonra Microsoft güncellemelerini GDR modeliyle dağıtmaya devam edecek. Belirli aralıklarla gelecek genel dağıtım sürümleriyle işletim sistemindeki eksiklikler kapatılacak. Windows 8 ve Windows 7 için de benzer GDR modellerinin bulunacağı da The Verge sitesi tarafından iddia ediliyor.

Windows 8.1 için gelecek İlkbahar 2014 güncellemesinin normalden daha önemli olacağı söyleniyor. Ancak Microsoft bir yandan GDR yöntemiyle daha büyük güncelleme paketleri sunarken bir yandan da aylık bazda ufak çaplı güncellemeler göndermeye devam edecek. Microsoft’un önümüzdeki ilkbahar beklenen Windows 8.1 güncellemesi Windows Phone 8.1’in yayınlanma zamanıyla da çakışacak gibi görünüyor. Üstelik bu iki işletim sisteminin birlikte çalışmasını daha iyi hâle getirecek çeşitli çalışmaların da yürütüldüğü söyleniyor.

Microsoft’un Surface mini’yi bu özel yazılım güncellemesiyle çıkarmayı planladığı anlaşılıyor. Bu da güncelleme içinde 7 ve 8 inç tabletlerle ilgili çeşitli düzenlemelerin de olacağı anlamına geliyor. Bir dedikodu Surface mini’nin 7.5 inç ekrana sahip olacağını işaret ediyor. Ayrıca bu tablette Qualcomm işlemcinin kullanılacağı da söylentiler arasında bulunuyor.

İlgili >> ZDNet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER