Teknoloji

Microsoft Sunrise takvim uygulamasını satın aldığını resmen duyurdu

Microsoft mistral

microsoft-logo-mavi-060414 (800 x 600)

Microsoft’un Sunrise takvim uygulamasının geliştiricisi Sunrise Atelier şirketini satın alacağı dedikoduları yaklaşık bir haftadır ortalıkta dolaşıyordu. Nihayet her iki taraf da bu satın almayı doğruladı.

Sunrise’ın masaüstü ve mobil uygulamaları kullanıcıların favori uygulamaları arasında yer alıyor. Bu satın almayla birlikte Microsoft takvim uygulamalarını daha iyi hâle getirmek için kendi geliştiricilerinin ötesine baktığını gösteriyor.

Daha önce çıkan haberler satın almanın 100 milyon doların biraz üstünde bir tutardan gerçekleştiğini işaret ediyordu, ancak Microsoft’un ne kadar ödediğine dair resmi bir açıklama bulunmuyor.

Satya Nadella CEO olduğundan beri Microsoft daha açık bir şirket hâline gelmek için çalışıyor, bu çabalar açık kaynak kodlu yazılımları daha fazla kucaklamayı da içeriyor. Windows 10 etkinliği boyunca Nadella, izleyicilere defalarca Microsoft’un sevilmesini istediğini söylemişti. Eğer şirket çok sevilen girişimleri ve onların uygulamalarını alıp fazla müdahale etmezse, istediği sevgiye kavuşabilir.

Bu arada Microsoft, daha önce YouTube’da açık edilen ve satın alma dedikodularının ortaya çıkışına neden olan videoyu tekrar çevrim içi hâle getirdi. Aynı zamanda bu videoyla birlikte bir de blog yazısı yayınladı. Yazıyı kaleme alan Outlook ve Office 365’ten sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Rajesh Jha, Sunrise’ın satın alınmasının, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Acompli satın almasının ve dokunmatik ekranlar için optimize edilen Windows 10 için evrensel Office uygulamalarının Microsoft’un üretkenlik kategorisini yeniden yapılandırma amacının örnekleri olarak gösterdi.

Jha, Sunrise uygulamasının ücretsiz kalacağını ve ilgili uygulama mağazalarından dağıtılmaya devam edileceğini kaydetti.

İLGİLİ HABERLER