Teknoloji

Microsoft’un en son reklamında Lenovo Yoga 3 Pro MacBook Air ile kapışıyor

Microsoft mistral

microsoft-logo-mavi-060414 (800 x 600)

Microsoft klasikleşen PC-Mac savaşını geçtiğimiz ağustos ayında yayınladığı Surface Pro 3 reklamlarında MacBook Air’i hedef alarak yeniden başlatmıştı. Yazılım devi hücumunu Lenovo Yoga 3 Pro’nun ön plana çıktığı yeni bir reklam filmiyle sürdürüyor. Apple’ın 13 inç MacBook Air’i ile Lenovo Yoga 3 Pro’yu karşılaştıran Microsoft, özellikle MacBook Air’in ”kalınlığı” ile Lenovo Yoga 3 Pro’nun 13 mm.’lik ”inceliği” arasındaki farka vurgu yapıyor. Reklamın önemli bir kısmı Lenovo Yoga 3 Pro’nun esnekliğine, dokunmatik ekranına ve çadır moduna vurgu yaparken, Apple’ın dizüstü bilgisayarı bu özelliklerle dans etmekte zorlanıyor. Reklam MacBook Air’in oyunun bittiğini kabul etmesi ve kapağını kapatmasıyla sona eriyor.

Microsoft’un son reklamı Apple’a neşeli biçimde bir iğne batırırken, şirketin pazarlama kaynaklarını hangi yönde tüketmeye odaklandığını da gösteriyor. Microsoft geçtiğimiz yıl da Windows 8 tabletler için hazırladığı reklamlarda iPad’i hedef tahtasına oturtmuştu. Apple’ın tablet satışlarında yaşanan düşüşle birlikte Microsoft, ilgisini Mac’e yöneltiyor. Apple geçtiğimiz çeyrekte Mac satışlarında kaydedilen yüzde 8.9’luk artışla ilk kez en büyük beş bilgisayar üreticisi arasına girmeyi başarmıştı. Cupertino merkezli şirket geride kalan çeyrekte sadece 5.52 milyon Mac sevkiyatı gerçekleştirmiş olsa da, bu rakam durağan bir seyir izleyen PC pazarında önemli bir başarı anlamına geliyor.

Bu tarz reklamların işe yarayıp yaramadığı konusunda kesin bir fikir beyan etmek pek kolay değil. Microsoft’un Surface gelirlerinin geride kalan çeyrekte ikiye katlanması reklamların sonuç verdiği şeklinde yorumlanabilir. Yayınlanan son reklamda fiyat ve pil ömrü gibi bilgilerin ise özellikle verilmemesi dikkat çekiyor. MacBook Air’in ABD satış fiyatı 999 dolardan başlarken, Lenovo Yoga 3 Pro için bu rakam 1299 dolara çıkıyor. Aradaki bu farkın nedeni olarak gösterilen yüksek çözünürlüklü ekran, pil ömrü konusunda da Apple’ın elini güçlendiriyor. Yüksek çözünürlüklü ekran nedeniyle Lenovo Yoga 3 Pro’nun pil ömrü 7 saat olarak verilirken, MacBook Air’in pil ömrü 13 saate kadar çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER