Teknoloji

Microsoft Phone Link uygulaması Android telefonlardaki fotoğraflardan yazıları çekebilecek

microsoft phone link

Microsoft Phone Link uygulamasıyla Android akıllı telefonlar ve Windows bilgisayarları senkronize etmek ve ekran yansıtmak mümkün oluyor. Bu uygulamaya eklenen yeni özellik sayesinde kullanıcılar Android telefonlarındaki fotoğraflardan metin çekebilecek ve bu metin optik karakter tanıma yoluyla doğrudan bilgisayarda kullanılabilecek.

Telefonlardaki adı “Link to Windows” adı olan uygulamayla Android 14 işletim sistemli cihazları Windows’a bağlamak ve uygulamaları PC üzerinde kullanmak mümkün oluyor. Samsung, Honor, OnePlus, Realme, Oppo gibi üreticilerin telefonlarında bu özellikten yararlanılabiliyor.

Optik karakter tanıma özelliğiyle galerinizdeki bir görseldeki metni kopyalayıp doğrudan Windows 11 işletim sistemli bilgisayarınıza yapıştırabiliyorsunuz. Windows 11’deki metin çıkarma özelliği yeni değil; önceden yüklenmiş Ekran Alıntısı Aracının bir parçasıydı. Yeni çözüm yalnızca bir adımı atlıyor ve bir kitap sayfasındaki, sokak tabelasındaki veya fotoğrafı çekilen herhangi bir şeydeki metni doğrudan kullanmanıza olanak tanıyor.

Yeni Microsoft Phone Link özelliği şu anda Insider kullanıcılarına açık

Bu yeni özellik şu anda Insider Preview Build 22635.3646’da (Beta Kanalı) mevcut ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde herkese ulaşması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER