Teknoloji

Microsoft’tan CCleaner işlevlerini yerine getiren özel PC Manager uygulaması

microsoft pc manager

Microsoft, bilgisayarınızın performansını artırmak için tasarlanmış bir PC Manager uygulaması üzerinde çalışıyor. Microsoft’un PC Manager yazılımının beta sürümü, CCleaner’a çok benzer şekilde, depolama yönetimi, görevleri hızlı bir şekilde sonlandırma ve Windows başlatıldığında hangi uygulamaların otomatik olarak açılacağını seçme gibi unsurları kontrol etme özelliğini içeriyor.

Aslında bu işlevlerin çoğu Windows’da mevcuttur, ancak bu PC Manager uygulaması hepsini tek ve kullanışlı bir konuma yerleştiriyor. Varsayılan internet tarayıcısını değiştirmeyi şu anda Windows’da bulunandan daha kolay hâle getiren bir tarayıcı koruma bölümü bile mevcut.

Depolama yöneticisi özelliği, uygulamaları yönetme veya seyrek kullanılanları kaldırma yeteneğini içeriyor. Ayrıca tam bir temizleme taraması veya sürücülerinizdeki büyük dosyaları bulmak için bir tarama seçeneği de mevcuttur. İşlem yönetimi özelliği, Görev Yöneticisinin daha basitleştirilmiş bir sürümüdür, böylece RAM tüketen işlemleri hızla sonlandırabilirsiniz.

microsoft pc manager

Bu arada bir de “boost”, yani “güçlendir” düğmesi var. Buna bastığınızda geçici dosyaları siler ve belleği boşaltır. Bu, özellikle daha eski bilgisayarlarda performansı artırmak adına yardımcı olacak bir işlemdir.

PC Manager’ın genel beta sürümü resmi Microsoft sitesinde yayınlandı. Ancak sitenin Çince olması, bu uygulamanın daha çok bu ülke için tasarlandığını gösteriyor. Uygulama Windows 10 ve üzeri sürükler için tasarlanmıştır ve daha çok düşük özellikli dizüstü bilgisayarları ve PC’leri hedef alıyor.

Microsoft’un bu uygulamayı daha fazla ülke pazarına sunup sunmayacağı önümüzdeki günlerde netleşecektir. Yeni gelişmeler oldukça haberlerde yer vermeye devam edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER