Manşetler

Microsoft’un rafa kaldırdığı Nokia akıllı saati Moonraker böyle bir şeydi

microsoft-moonraker-120615

Apple, akıllı saati Watch üzerinde çalışmaya devam ederken, Nokia’nın da kendi akıllı saat planları vardı. The Verge sitesinin Nokia’nın planlarıyla ilgili kaynaklardan aldığı bilgilere Finlandiyalı şirket “Moonraker” kod adı verilen bir akıllı saat üzerinde çalışıyordu. Modern Windows Phone tasarımının birçok unsurundan yararlanan bu akıllı saatin çalışan prototipleri geçen yılın Mobil Dünya Kongresi’nde potansiyel müşterilere bile gösterilmiş, akıllı saatin çıkışına çok yaklaşılmış. Nokia bu akıllı saati Lumia 930 ile birlikte duyurmayı planlıyormuş, ancak daha sonra Microsoft, Nokia’nın telefon işlerini devraldığı sıralarda bu projeyi iptal etmiş.

Moonraker kod adlı akıllı telefonun fotoğrafları bir Tumblr blogunda gösterildi ve Evan Blass tarafında da bunların varlığı keşfedildi. Microsoft’ta tasarımcı olarak çalışan Pei-Chi Hsieh tarafından işletildiği anlaşılan Tumblr blogu haberi hazırladığımız sırada kontrol ettiğimizde çoktan kaldırılmıştı. Görünüşe göre, paylaşılan fotoğraflar basit bir konsept çalışmasından öte, akıllı saatin pazarlama çalışmaları için hazırlanmış görseller gibi görünüyor. Hsieh’in sanatsal çalışmaları Nokia’nın akıllı saatinin neye benzediğini açık bir şekilde gösteriyor.

microsoft-moonraker-120615-4

Nokia’nın Moonraker akıllı saati pazara çıkma şansı bulamadı, çünkü Microsoft ilgisini giyilebilir ürünü Band’e yöneltti. Moonraker’ın var olan çeşitli sensörleri sayesinde kolunuzu kaldırdığınızda mesajları okumanıza, kolunuzu indirdiğinizde de ekranın kapanmasına izin veriyor. Microsoft, bu özellikleri Band’e ekleyerek onu daha da zenginleştirmeyi tercih etmiş.

microsoft-moonraker-120615-3

Nokia Windows Phone’un “Metro” arayüzünü ödünç almış ve akıllı saatte yer alan basit e-posta,telefon ve mesajlaşma uygulamalarıyla onu bütünleştirmiş. Facebook ve MixRadio entegrasyonları da dikkat çeken diğer noktalar arasında yer alırken, özelleştirilebilir saat yüzleri ve farklı renklerdeki kayışlar da Moonraker’ın bazı özellikleri arasında yer alıyordu.

microsoft-moonraker-120615-2

Moonraker’ın piyasaya çıkmasının ihtimâli sıfıra yakın görünüyor, ancak Microsoft’un gelecekte Band’ın üstüne moda odaklı yeni ürünler eklemeyi istediğini biliyoruz. Microsoft şu anda Band’in ikinci nesil versiyonu üzerinde çalışıyor. Yakında çıkacak Microsoft Band 2’nin yazılım platformu büyük oranda aynı kalacak olsa da, cihazın görünümü ve verdiği histe gelişimler görebiliriz. Microsoft’un ikinci nesil Band’i yılın ilerleyen aylarında, Windows 10 yaygınlaştığında çıkarması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER