Teknoloji

Microsoft’tan Lumia serisi için yeni hareketli kontroller

nokia-lumia-830-inceleme-00030

Halihazırda Windows Phone için yeni hareketli kontroller üzerinde çalışan Microsoft, kullanıcılarına ekrana dokunmadan cihazı kontrol imkanı vermeyi planlıyor. Şirket tarafından “3D Touch” olarak adlandırılan bu hareketli kontrollerin bir kısmının Windows Phone 8.1 güncellemesiyle kullanıma sunulması beklense de, kontrollerin güncellemeyle birlikte sunulmasından vazgeçilmişti. Microsoft şimdilerde bu hareketli kontrollerin bir kısmını genel güncellemeden bağımsız bir şekilde Lumia serisi Windows Phone sahiplerine ulaştırıyor.

Lumia Windows Phone sahipleri için yayınlanan Gestures Beta uygulaması, kullanıcılara telefon görüşmelerini çok sayıda farklı yolla kontrol etme imkanı sunuyor. Örneğin uygulamayı yükleyenler gelen aramaları sadece cihazı yerinden kaldırıp kulaklarına doğru götürerek yanıtlayabilecekler. Aramayı reddetmek içinse telefonu ters çevirmek yeterli olacak. Konuşmayı hoparlör modunda gerçekleştirmek içinse telefonu düz bir yüzeye koymak gerekiyor. Kullanıcılara diledikleri takdirden bu hareketli kontrollerden seçtiklerini devredışı bırakma imkanı da sunuluyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada bu özelliklerden bazılarının Lumia 635, Lumia 630 ve Lumia 530’da limitli olabileceği belirtildi.

Şirketin Windows 10 ile birlikte 3D Touch kontrollerinin sayısını artırmayı ve bazı kontrolleri doğrudan telefonlar için hazırladığı Windows 10 sürümüne entegre etmeyi planladığı da gelen haberler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER