Teknoloji

Microsoft Lumia markalı ilk akıllı telefona ait fotoğraflar internete sızdı

microsoft-lumia-031114

Microsoft’un Nokia markasını kullanmadığı ilk Lumia cihazına ait fotoğraflar internete sızdı. Yazılım devi bundan iki hafta önce Lumia serisi akıllı telefonlarında Nokia markasını kullanmayı bırakacağını açıklamıştı. Microsoft klasik cep telefonlarında ise Nokia markasını kullanmayı sürdürecek.

Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da yayınlanan fotoğrafların RM-1090 kod adlı bir cihaza ait olduğu iddia ediliyor. Bu kod adının açılımı konusunda bir fikir yürütmek mümkün olmasa da, kalınlığı ve tasarımı itibarıyla cihazın uygun fiyatlı bir model olması bekleniyor. Lumia 520 ve 525 ayarında olabileceği belirtilen akıllı telefon, Çin’deki dağıtımı için gerekli olan MIIT sertifikasını almış durumda.

microsoft-lumia-2-031114

Logo kısmında sadece Microsoft’un adı olsa da, tasarım konusunda halen Nokia’nın dilinin geçerli olması dikkat çekiyor. Nokia’nın bugüne kadar ortaya koyduğu Windows Phone cihaz tasarımları göz önüne alınınca bu durumu sevindirici bir gelişme olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır. Ancak halen değişim sürecinin ilg günlerinin yaşandığını ve ileride daha farklı Windows Phone tasarımlarının görülebileceğini unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER