Teknoloji

Microsoft Lumia 535’e ait yeni detay ve fotoğraflar internete sızdı

microsoft-lumia-535-sizinti-1

Microsoft’un iki yeni Lumia cihazı için hazırlık yaptığı konuşuluyor. Bu cihazlardan birinin giriş seviyesi telefonu Lumia 535 olduğuna kesin gözüyle bakılırken, diğer cihazın Lumia 1330 adını taşıyacağı iddia ediliyor. Microsoft Lumia markasının ilk kez bu cihazlarla kullanıma girme ihtimali bu akıllı telefonları biraz daha özel kılıyor. Şirketin önümüzdeki salı günü düzenleyeceği etkinlikte Microsoft Lumia 535’in tanıtılması oldukça muhtemel gözükürken, sahnede Lumia 1330’un da boy gösterebileceği belirtiliyor.

Microsoft’un Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini satın aldıktan sonra attığı adımlar teknoloji dünyası tarafından merakla takip ediliyor. Öncelikli olarak çevrim içi ortamdaki dönüşümü başlatan Microsoft, Nokia’nın sitelerini yeni oluşturduğu mobil birim sitesine yönlendirmişti. Bu hamlenin ardından Nokia markasıyla, en azından akıllı telefonlar için, bağını koparan şirket; Windows Phone işletim sistemli akıllı telefonlarını Microsoft Lumia markasıyla piyasaya süreceğini duyurmuştu. Teknoloji dünyasının yeni merak konusu ise Microsoft’un Windows Phone serisini gelecekte hangi istikamete taşıyacağı.

Bu soruya dair ilk cevapları almak için fazla beklemek gerekmiyor. Microsoft’un yarın düzenleyeceği etkinlikte merak edilen bazı noktalar kısmen de olsa açıklığa kavuşabilir. Etkinlikte tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan Microsoft Lumia 535’e dair detaylar internete sızarken, ortaya çıkan özellikler yazılım devinin yeni markasının açılışını giriş seviyesi bir cihazla yapacağını ortaya koyuyor.

Microsoft Lumia 535’in 5 inç qHD ekran, 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 200 işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, 5 megapiksel arka kamera, VGA ön kamera, 1900 mAh kapasiteli pil ve çift SIM desteğiyle gelmesi bekleniyor. Siyah, beyaz, gri, mavi, turuncu ve yeşil ise Microsoft Lumia 535’in renk seçenekleri arasında sayılıyor.

microsoft-lumia-1330-sizinti

Microsoft Lumia 1330’a dair bilinenler ise oldukça sınırlı. Akıllı telefona ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf dışında ortada bir bilgi bulunmazken; söz konusu fotoğrafta yer alan cihazın Lumia 535’ten büyük, 6 inç’lik Lumia 1520’den ise biraz daha küçük olduğu görülüyor. LED flaşın kameranın üzerine yerleştirilmesi dikkat çekerken, fiziksel bir kamera butonunun varlığına dair iddialar Microsoft Lumia 1330’un fotoğraf özellikleriyle ön plana çıkabileceğini gösteriyor. Ortaya atılan bu iddiaların doğruluğunu görmek içinse çok kısa bir süre daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER