Teknoloji

Microsoft Kyocera ile arasındaki patent anlaşmazlığını sessizce çözdü

kyocera-telefon-030715

Microsoft, bir patent anlaşmazlığı dosyasından daha kurtulmayı başardı. Yazılım devi, Kyocera ile arasındaki patent anlaşmazlığının çözüme bağlandığını açıkladı. Redmond merkezli şirket, geçtiğimiz mart ayında Android telefonlarında kendisine ait patentleri ihlâl ettiği gerekçesiyle Kyocera’yı dava etmişti.

Microsoft’a ait yedi patent dava dilekçesine eklenirken, bu patentlerden bazılarının mesajlaşma ve konum takip özelliğiyle ilgili olduğu belirtilmişti. Anlaşma çerçevesinde Kyocera’nın Microsoft’a bir ödeme yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor. Yapılan açıklamada tarafların sadece mevcut anlaşmayı genişletecek bir anlaşmaya imza attığı belirtildi.

Microsoft ve Kyocera’nın anlaşmanın ardından bir çapraz patent lisansı sözleşmesi imzaladığı düşünülüyor. Böylelikle iki şirketin ürünlerinde birbirlerinin teknolojilerini rahatlıkla kullanmasının da önü açılmış oldu. Microsoft patentlerini kullanan HTC, ZTE ve LG gibi Android telefon üreticileriyse bu kullanım karşılığında yazılım devine belli oranda bir ödeme yapıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER