Teknoloji

Microsoft Intel Atom işlemci taşıyan bilgisayarların Windows 10 güncellemelerini sonlandırıyor

windows cortana

microsoft intel atomMicrosoft Intel Atom Clover Trail serisi işlemci taşıyan bilgisayarların Windows 10 Creators Update güncellemesini almasını engelliyor. Intel Atom Clover Trail yonga taşıyan cihazların önemli bir kısmı Windows 8 döneminde piyasaya sürülmüştü. Microsoft çoğunluğu tablet/dizüstü bilgisayar melezi olan bu cihazların güncel kalması için Windows 10’a ücretsiz geçiş imkanı sunmuştu.

ZDNet tarafından yayınlanan bir haber, uyumlu sürücülerin kullanıcılarını Windows 10 Creators Update’e geçişini engellediğini göstermişti. Microsoft da The Verge sitesine gönderdiği bir açıklamayla Intel Atom Clover Trail işlemcili cihazlar için Windows 10 güncellemelerinin artık desteklenmediğini doğruladı.

Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu bilgisayarların Windows 10 Creators Update’te en iyi deneyimi sunmaları için ek donanım desteğine ihtiyaç duyduğu belirtildi. Atom Clover Trail sistemlerinin Intel tarafından desteklenmediğini de hatırlatan Microsoft sözcüsü, gerekli sürücü desteği olmadığı için Windows 10 Creators Update’e geçişte performans sorunlarıyla karşılaşabileceğini ve bu nedenle güncellemelerin artık desteklenmediğini ifade etti.

Microsoft Intel Atom işlemcili cihazlara Yıldönümü Güncellemesi’ni sunmaya devam edecek

Şirket, Intel Atom işlemcili bilgisayarlara bir yıl önce yayınladığı Yıldönümü Güncellemesi’ni göndermeyi sürdürecek. Microsoft söz konusu cihazların 2023’ün ocak ayına kadar gerekli güvenlik güncellemelerini alacağının da altını çizdi. Söz konusu tarih, uzatılmış Windows 8.1 destek periyoduyla örtüşüyor. Bu da Intel Atom işlemcili bilgisayarların “eski ama güvenli” olacağı anlamına geliyor.

Intel Atom işlemcileri daha küçük ve uygun fiyatlı tablet/dizüstü bilgisayar melezli cihazlarda uzun pil ömrü sunma amacıyla geliştirmişti. Ancak performans sorunları, pek çok kişiyi Intel Core işlemcili cihazlara yöneltmişti.

İLGİLİ HABERLER