Teknoloji

Microsoft iki ekranlı ve klavyesiz bir dizüstü bilgisayar üstünde çalışıyor

microsoft centaurus

Microsoft iki ekranlı ve klavyesiz bir dizüstü bilgisayar geliştirmek için çalışıyor. Çalışmaların şirket bünyesinde yaklaşık bir yıldır “Centaurus Projesi” ismiyle yürütüldüğü belirtiliyor. Söz konusu bilgisayarın tasarım bakımından klavye yerine E Ink ekran taşıyan yeni Lenovo Yoga Book‘a benzeyeyeceği ifade ediliyor.

Centaurus ile Yoga Book arasında konsept açısından bir fark bulunması beklenmiyor. Surface ailesine yerleştirilmesi öngörülen Centaurus’ta da altta kalan ekranın üzerinde kalemle çizim yapılabileceği ve sanal bir klavye olarak kullanılabileceği ifade ediliyor. Microsoft’un bu proje için Intel ile birlikte çalıştığı ve çıkış tarihi olarak 2019’un sonbaharını hedeflediği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Lenovo Yoga Book, Windows 10’un standart versiyonuyla çalışıyor. Windows Central‘ın haberinde ise Centaurus’un Windows Core OS yüklü olarak geleceği belirtiliyor. Bu sürümün çift ekranlı cihazlar ve farklı kullanım formasyonları için optimize edileceği ifade ediliyor.

Microsoft Centaurus üzerinde çalışsa da, bir diğer iddialı cihaz projesinden de vazgeçmiş değil. Şirketin Andromeda kod adlı çift ekranlı akıllı telefonu da Surface ailesine eklemek için çalışmayı sürdürdüğü belirtiliyor. Centaurus’un diğer üreticilerin çıkaracağı çift ekranlı cihazlar için de örnek teşkil etmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER