Teknoloji

Microsoft IFA 2015 etkinliğinde Windows 10 işletim sistemli akıllı telefon tanıtmayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-lumia-535-inceleme-00005

Microsoft, akıllı telefon politikası konusunda karmaşık sinyaller göndermeye devam ediyor. Windows 10’un yayınlanmasına kısa bir süre kalmasına rağmen, şirketin yeni akıllı telefonlarına dair sızıntıların sayısı oldukça düşük bir seviyede seyrediyor. Eylül başında gerçekleştirilecek IFA 2015’te Windows 10 işletim sistemli Microsoft telefonlarının görücüye çıkması muhtemel gözükse de, şirketin etkinlik için açıkladığı programda akıllı telefonlardan bahsedilmemesi kafaları karıştırdı.

Microsoft’un IFA 2015 sunumunu kurumsal başkan yardımcısı Nick Parker gerçekleştirecek. “Windows 10 yeni cihazları parlatıyor” adını taşıyacak sunumda Parker’ın Windows 10 işletim sistemli tabletleri, 2’si 1 arada bilgisayarları, dizüstü bilgisayarları, oyun cihazlarını ve monitör bilgisayarları gün yüzüne çıkaracağı belirtildi. Bu kalabalık listede akıllı telefonlardan bahsedilmemesi, yaşanan kafa karışıklığının temel nedenini oluşturuyor.

Windows 10 Mobile’ın ekim ayından önce yayınlanması beklenmiyor. Dolayısıyla ortada henüz Windows 10 işletim sistemli akıllı telefonun IFA 2015’te tanıtılmaması doğal bir durum olarak karşılanabilir. Ancak Microsoft’un elini biraz erken gösterebileceği ve Windows 10 Mobile işletim sistemli veya Windows 10 Mobile’a yükseltilebilecek bir akıllı telefonu tanıtabileceğini de unutmamak gerekiyor. IFA’nın geleneksel olarak büyük duyurulara ev sahipliği yapması da bu yöndeki beklentileri artırıyor.

IFA 2015’te yapılacak duyuruların Microsoft’un akıllı telefon pazarındaki varlığını biraz daha arka plana atması da ihtimaller arasında yer alıyor. Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın akıllı telefonlar konusundaki radikal kararları, hem şirketin Lumia serisi akıllı telefonlarının hem de Windows 10 Mobile’ın geleceğine şüpheyle yaklaşılmasına neden oluyor. Yazılım devinin belirsiz tavrının cihaz üreticilerinin Windows 10 Mobile’a yönelik tutumunu da etkileyebileceği belirtiliyor. IFA 2015’te yapılacak bir duyurunun Windows 10 Mobile’a dair şüpheleri kaldırabileceği ifade ediliyor.

Bütün bu gelişmelere rağmen, Microsoft’un üst düzey yöneticilerinin Windows 10 işletim sistemli Lumia telefonların sözünü verdiğini unutmamak gerekiyor. Beklenen duyurunun IFA 2015’te olmasa bile, başka bir etkinlikte Microsoft tarafından tanıtılma ihtimali varlığını güçlü biçimde koruyor.

İLGİLİ HABERLER