Teknoloji

Microsoft hazırladığı müzikal videoda kendisiyle dalga geçiyor – Video

Microsoft’un 150 kadar tam zamanlı çalışanı ya da stajyeri günlerini ve gecelerini bir Microsoft müzikali hazırlamak için harcadı. Ortaya çıkan video, Microsoft’un ABD’nn Vaşington eyaletinde bulunan Redmond şehrindeki kurumsal yerleşkesinde bulunan çeşitli binalarda çekildi.

Müzikal videosunda çalışanların ve stajyerlerin şirkette şimdiye kadar neler olup bittiğini şarkı söyleyerek ve dans ederek anlattığını görüyoruz.

Müzikal, şirketin kurucularından Bill Gates’e ithaf edilen bir bölümle başlıyor. Daha sonra “Ürünlerimiz dünyanın her tarafında biliniyordu, sadece bir telefon yapmaya çalıştığımız zaman hariç!” şeklindeki dizelerle devam ediyor. Müzikalde şirketin Vista ile hayal kırıklığı yaşadığına değiniliyor. Ayrıca eski CEO Steve Ballmer’ın ünlü olan “geliştiriciler, geliştiriciler, geliştiriciler” tezahüratına da atıfta bulunuluyor.

Geçmişte de Microsoft’tan garip videolar gördük. Windows 7 ev partisi, Windows Vista SP1, Windows Phone 7 ponpon kızlar videoları bunlara örnek olarak verilebilir. Ancak sekiz hafta süren yoğun çabanın sonucunda ortaya çıkan bu işe, her ne kadar garip gibi görünse de saygı duymak gerekiyor. Üstelik şirketin geçmişteki hatalarını da kabul etmesi takdire şayan.

İLGİLİ HABERLER