Teknoloji

Microsoft Gmail kullanıcılarının aklını çelmek için Outlook’a yeni bir aktarma aracı ekledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Google’a farklı alanlarda ve farklı yollardan saldırma konusunda çekingen davranmıyor. Şirket şimdi de Gmail kullanıcılarının Outlook.com’a geçişini kolaylaştıracak daha iyi bir içe aktarma aracını duyurarak hücumlarına bir yenisini daha ekledi. Şirketten yapılan açıklamada söz konusu aracın Gmail hesabını Outlook.com’a taşıma konusunda kolaylık sağlayacağı vurgulanırken, aracın önümüzdeki haftalar içinde tüm kullanıcılara dağıtılacağı belirtildi. Şirket kullanıcılarından aracı denemelerini ve fikirlerini kendisine iletmelerini istedi.

outlook-gmail-aktarma-121213

Gmail kullanıcılarının mesajlarını Outlook.com’a taşımaları daha önce de mümkündü. Ancak IMAP desteği Microsoft’un yeni bir aktarma aracı daha sunmasına daha izin verdi. Bir Gmail hesabında bulunan tüm mesajları kopyalayan bu araç sayesinde Outlook.com kullanıcıları Gmail kişilerine ve Google Talk’a da Outlook içinden erişebiliyor. Gmail etiketlerini de kopyalayan araç kullanıcılara sorunsuz bir transfer sağlıyor.

Arka planda gerçekleştirilen aktarma işleminde ilk olarak güncel e-postalar aktarılıyor. Süreç tamamlandığı zaman Microsoft kullanıcıya her şeyin tamamlandığını bildiren bir e-posta gönderiyor. Microsoft’un son derece kolay çalışan yeni aktarma aracı şirketin Gmail kullanıcılarına yönelik ilgisinin en açık örneklerinden biri olarak göze çarpıyor.

İlgili >> Outlook Blog

İLGİLİ HABERLER