Teknoloji

Microsoft Edge iPad’e beta formunda geldi

Microsoft Edge internet tarayıcısını geçen yılın kasım ayında tüm iPhone kullanıcılarına açmıştı. Edge iOS uygulaması için tablet desteğinin de yakında geleceğine dair söz verilmişti.

Microsoft sözünü tutma yolunda ilerliyor. Edge iOS uygulamasının, iPad desteği de içeren ön izleme sürümü yayınlandı. The Verge sitesinin belirttiğine göre, Microsoft internet tarayıcısının kullanıcı arayüzünü iPad’in daha büyük ekranına uyum sağlayacak şekilde ölçeklendirmiş. Öte yandan “PC’de devam et” gibi seçenekler de varlığını koruyor. Aynı zamanda açık renkli temayı koyu renge çevirmeyi sağlayan bir seçenek de bulunuyor.

iOS 11’in bölünmüş ekran desteği yok gibi görünüyor. Bu da internet tarayıcısını başka bir uygulamayla yan yana çalıştıramayacağınız anlamına geliyor. Ancak uygulama henüz ön izleme aşamasında bulunuyor. Tüm iPad kullanıcıları için çıkmadan önce bu özellik de eklenebilir. Aynı zamanda Microsoft hâlâ bir Windows PC ile iPhone veya iPad arasında sekme eşzamanlama özelliğini desteklemiyor. Şirket, farklı platformlardaki Edge internet tarayıcıları arasında böyle bir özelliğin olacağının sözünü vermişti.

iOS üzerinde Microsoft Edge’i test etme imkanına sahip olan kayıtlı kullanıcılar, Test Flight üzerinden ön izleme sürümünü indirebiliyor. Diğer kullanıcıların Edge iOS uygulamasında iPad desteği için biraz daha beklemeleri gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER