Teknoloji

Microsoft Edge eklenti desteği en son Windows 10 ön izleme sürümüyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft edge eklenti desteği

Beklenenden biraz daha uzun sürmüş olsa da, Microsoft Edge eklenti desteği, tam anlamıyla olmasa da sunulmaya başlandı.

Şu an için Edge eklentileri hâlâ biraz deneysel aşamada bulunuyor. Deneyimlemek için Windows Insider programına katılmalı, hızlı güncellemeler için kayıt yaptırmaları ve Windows 10 Build 14291 sürümünü yüklemelisiniz. Bundan sonra Microsoft’un yeni internet tarayıcısının çalışma şeklini değiştiren ilk eklentileri deneyebilirsiniz.

Şu an için öncelikle eklentiyi indirmeli, daha sonra da onu elle yüklemelisiniz. Ancak en sonunda Microsoft’un eklentileri Windows Mağaza’dan yüklemeye izin vereceği tahmin ediliyor.

Ön izleme niteliğindeki eklentiler arasında web sayfalarını 50 farklı dilden çeviren, bir açıdan Google Chrome’un Çeviri ile eklentisiz şekilde gerçekleştirdiği Microsoft Translator, Mouse Gestures ve Reddit Genişleme Paketinin bir versiyonu da bulunuyor.

Microsoft aralarında Adblock, LastPass ve Evernote’un da bulunduğu yeni eklentilerin yolda olduğunu belirtiyor.

Windows 10 Build 14291 ön izleme sürümüyle geleceği işaret edilen yenilikler arasında Edge internet tarayıcısında sekmeleri sabitleme, bir web sayfasında gezinmek veya web araması gerçekleştirmek için kopyalama panosundaki metni konum çubuğuna hızlıca girmeyi sağlayan “yapıştır ve git” seçeneği ve güncellenen Haritalar, Alarmlar ve Saat uygulamaları da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER