Teknoloji

Microsoft DirectStorage ile oyunlar daha hızlı yüklenecek

microsoft directstorage
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, DirectStorage teknolojisini Xbox Series X ve S konsollarla duyurmuştu. Şirket 2020’nin eylül ayında DirectStorage uygulama programlama arabiriminin Windows’a geleceğini ve PC oyunlarında da bu teknolojiden yararlanılabileceğini açıklamıştı. Söz konusu destek Windows 10 ve 11’de oyuncularla buluşuyor.

DirectStorage, modern NVMe SSD’lerin hızından faydalanıyor. Yüksek transfer hızları sayesinde oyunların eskisinden daha kısa sürede yüklenmesi mümkün hâle geliyor. Microsoft, mevcut depolama sistemlerinin arabirimlerinin modern uygulamalar için optimize edilmediğini ve bu nedenle yükleme sürelerini uzatan tıkanıklıkların yaşandığına ve bunun yeni bir NVMe SSD’ye sahip olanları bile etkilediğine dikkat çekiyor.

Buna ek olarak, pek çok oyun varlığının GPU’ya gönderilmeden önce sıkıştırılmış hâlden çıkarılması gerekiyor. DirectStorage bu sorunlara birden fazla I/O talebini aynı anda işleyerek çözüm getirmeyi amaçlıyor.

Microsoft DirectStorage teknolojisinin geliştirici ön izlemesi sürümünü 2021’in ortalarında yayınlamıştı. Henüz bu teknolojiyi destekleyen bir PC oyunu bulunmuyor. Bu teknolojiyi destekleyecek ilk oyunlardan biri olan Forspoken, ekim ayında Windows ve PS5’te oyuncularla buluşacak.

Microsoft DirectStorage için 22 Mart’ta Oyun Geliştiricileri Konferansı kapsamında bazı bilgiler verecek. Forspoken’ın geliştiricisi Luminous da bu etkinlikte DirectStorage teknolojisini oyuna nasıl entegre edeceği konusunda bilgi verecek.

İLGİLİ HABERLER