Teknoloji

Microsoft’un sanal asistanı Cortana Dünya Kupası tahminleriyle ahtapot Paul’ün bayrağını taşıyor

microsoft-cortana-sesli-asistan-020414

Kahin ahtapot Paul gerçekleştirdiği isabetli tahminlerle Güney Afrika’da düzenlenen 2010 Dünya Kupası’nın yıldızlarından biri olmuştu. Paul aynı yılın ekim ayında hastalığı nedeniyle hayata gözlerini yummuştu. 2014 Dünya Kupası’nın başlamasıyla birlikte pek çok hayvan Paul’ün varisi oldukları iddiasıyla lanse edilirken, turnuvanın ikinci turuyla birlikte bu varislerin arasına Microsoft’un Windows Phone için hazırladığı sanal asistanı Cortana da katıldı.

Sanal asistan şu ana kadar oynanan ikinci tur maçlarında Brezilya, Kolombiya, Hollanda ve Kosta Rika’nın sahadan galibiyetle ayrılacağını tahmin etmeyi başardı. Tahmin özelliği Cortana’ya iki haftada bir gerçekleştirilen düzenli güncellemeler kapsamında eklendi. Bu güncellemelerle uygulamaya yeni bilgiler kazandırılıyor, aynı zamanda basit iyileştirmeler yapılıyor.

cortana-dunya-kupasi-300614

Cortana bugün oynanacak ikinci tur maçlarında Fransa ve Almanya’nın sahadan galibiyetle ayrılmasını öngörürken, yarınki müsabakalar için şans ibresini Belçika ve Arjantin’den yana gösteriyor. Cortana’nın öngörülerinde faydalandığı Bing’in tahmin motoru daha önce The Voice, Dancing with Stars, American Idol gibi yarışmaları kimin kazanacağı konusunda tahminlerde bulunmuştu. Servisin Dünya Kupası için gerçekleştirdiği tahminlerde takımların turnuvadaki performansı, maç saati, hava durumu, tribün avantajı gibi faktörler değerlendirmeye alınıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER