Teknoloji

Microsoft’un Cortana’sı Google Asistan’ın yerini alabiliyor

cortana-android-200715

Microsoft geçen ay Cortana dijital asistanının Android versiyonu için herkesin erişimine açık olmayan özel bir sürüm yayınlamıştı. Windows 10 ve Windows Phone versiyonlarındaki benzer özellikler içermekle birlikte, Microsoft Android desteğini güncellenen uygulamayla birlikte bir adım öteye taşıyor.

Cortana’nın en son Android beta sürümüyle birlikte Google Asistan (Now) kısayolunun yerini Cortana ile değiştirmek mümkün oluyor. Yani, normalde Google Asistan’ı açan ana ekran tuşuna basılı tutmak kısayolu Cortana’yı etkinleştirmek için kullanılabiliyor.

Microsoft bu küçük ama önemli eklentiyle birlikte Android cihazlarında Google Asistan’ın yerine geçmede önemli bir avantaj elde edebilir. Tabii ki, Google Asistan işlevlerine erişmek için başka yollar da bulunuyor, ancak Microsoft çoğu Android kullanıcısının Cortana’yı deneyimleyeceğini ve ana ekran tuşu kısayoluna Cortana’yı atayacağını umuyor.

microsoft-cortana-android-100815

Güncellenmiş versiyonda “Hey Cortana” ile seslenerek Cortana’yı etkinleştirme özelliği hâlâ bulunmuyor. Bunun arkasında Cortana’nın bu komut için sürekli dinleme hâlinde olmasını engelleyen donanımsal kısıtlamalar bulunuyor olmalı.

Cortana henüz Türkiye’de desteklenmediği için Microsoft’un Android tarafında sergilediği çabaların pek anlamın yok gibi görünüyor. Yine de Cortana Android uygulamasını bir şekilde test etmek isterseniz, Microsoft’un beta test programına kayıt yaptırabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER