Teknoloji

Cortana’yı aktif hâle getirmek için sadece “Cortana” demek yeterli olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft cortanaMicrosoft Cortana adını taşıyan dijital asistanının sesle aktif hâle getirilmesi konusunda bazı değişiklikler gerçekleştiriyor. Bundan böyle sadece “Cortana” diye seslenmek, dijital asistanı aktif hâle getirmek için yeterli olacak. Yeni yaklaşım ilk olarak Cortana destekli akıllı hoparlör Harman Kardon Invoke’ta uygulamaya koyuldu.

Değişimin yakında iOS, Android ve Windows 10 üzerindeki Cortana deneyimine de yansıtılması bekleniyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamada, Cortana’nın daha önce olduğu gibi “Hey Cortana!” komutuyla aktive edilmesinin de hâlâ mümkün olduğu belirtildi.

Cortana’nın sadece adını söyleyerek aktif hâle getirilebilmesi, dijital asistanı ve rakibi Amazon Alexa arasındaki bir farkın daha kapandığı anlamına geliyor. Microsoft ve Amazon, geçtiğimiz yıl bir anlaşma imzalamış ve Alexa ile Cortana arasındaki entegrasyonu artırmaya karar vermişti. Böylelikle iki dijital asistanın rakip ürünlerde bir arada kullanılabilmesi amaçlanmıştı.

Microsoft Cortana ve Amazon Alexa arasındaki entegrasyonu artırmaya yönelik çalışmanın ilk örneklerinin 2017’nin sonunda paylaşılması planlanmıştı. Ancak 2018’in ilk iki ayı geride kalmasına rağmen henüz bir duyurunun gelmemesi, sürecin beklenenden daha uzun sürdüğünü gösteriyor. Microsoft yetkilileri, kısa süre önce yayınlanan bir Windows Insider podcast’inde entegrasyonun şirket içinde test edildiğini belirtmiş, ancak kesin bir yayın tarihi vermemişti.

İLGİLİ HABERLER