Teknoloji

Microsoft cinsiyet ayrımcılığı iddiasıyla dava edildi

Microsoft mistral

microsoft-logo-mavi-060414 (800 x 600)

Microsoft aleyhinde kadınlara karşı ayrımcılık yaptığı iddiasıyla dava açıldı. Davayı açan kişi ise beş yılı aşkın bir süre boyunca Microsoft’un Redmond’da bulunan Güvenli Bilişim Grubu’nda görev yapan Katie Moussouris. Dava dosyasına göre; Microsoft, kadın teknoloji profesyonellerine erkeklere kıyasla daha az para vermekle suçlanıyor. Dava dosyasında başka konulara da temas ediliyor.

Microsoft’ta yedi yıl çalışan Moussouris, geçtiğimiz yıl teknoloji şirketleriyle ortak çalışmalar yürüten HackerOne’da politikalardan sorumlu yönetici olarak görev yapmaya başlamıştı. Dava dosyasında Microsoft’un erkek çalışanları daha sık terfi ettirdiği ve erkek çalışanlara performans değerlendirmelerinde daha yüksek puanlar verdiği öne sürülüyor.

Dava dosyasında dikkat çeken bir diğer nokta ise cinsel taciz suçlamaları. 2008 yılında Güvenli Bilişim Grubu’nun yöneticisinin kadın çalışanlara tacizde bulunduğu belirtilirken, Microsoft’un da bir iç soruşturmayla bu iddiayı doğruladığı ancak sadece söz konusu yöneticiyi başka bir birime atamakla yetindiği ifade edildi.

Microsoft tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada ise şirketin iş gücünde çeşitliliğe inandığının altı çizilirken, Moussouris’in iddialarının daha önce de incelendiği ve ortada bu iddiaları kanıtlayacak somut verilere rastlanmadığı belirtildi. Şirket, Moussouris’in iddialarının bir kez daha değerlendirme altına alınacağını duyurmayı ihmal etmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER