Teknoloji

Microsoft Çevirmen yapay zekâ gücünü çevrimdışıyken de kullanacak

microsoft cevirmenPek çok çeviri uygulaması gibi, Microsoft Çevirmen uygulaması da yapay zekâ teknolojisinden sadece internete bağlıyken yararlanıyor, bu durum da tatilde olan ve mobil veri akışını kapatan kullanıcıların özellikten faydalanmasını engelliyordu. Ancak söz konusu engel sonunda ortadan kalktı.

Çevirmen uygulaması için yeni çevrimdışı dil paketleri yayınlayan Microsoft, kullanıcıların çeviri için yapay zekâ teknolojisinden, cihazlarından bağımsız olarak, yararlanmasını mümkün kılıyor. Böylelikle çevirilerde kalitenin artmasının önünü açan Microsoft, indirilen çevrimdışı dil paketlerinin de boyutlarını da yarı yarıya azaltmayı başardı. Dil paketlerinin boyutlarının küçülmesi, sıklıkla seyahat edenlerin farklı paketleri cihazlarında yüklü tutmasını kolaylaştırıyor.

Microsoft söz konusu özelliği ilk olarak yapay zekâ yongasına sahip bazı Android cihazlarında kullanıcılarına sunmuştu. Algoritmalarda yapılan değişiklik sayesinde çevrimdışıyken de yapay zekâdan yararlanmak modern cihazların büyük kısmında mümkün hâle geldi.

Microsoft Çevirmen uygulaması, yapay zekâ destekli çevrimdışı dil paketlerini ilk olarak en popüler dillerde kullanıcılarına sunuyor. Ancak dil desteğinde kapsamın genişletileceği şimdiden belirtiliyor. Uygulama iOS, Android ve Amazon Fire cihazlarına hâli hazırda indirilebiliyor. Windows cihaz desteği ise planlar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER