Teknoloji

Microsoft CEO’su Steve Ballmer yeni donanım üretme konusundaki niyetlerini açıkça belli etti

Microsoft’un bugün itibariyle piyasaya çıkan Surface tabletiyle piyasaya girişi şirketin aynı zamanda donanım iş ortağı olan sektörün bazı oyuncuları tarafından olumlu karşılanmadı. Ancak BBC News’e bir röportaj veren Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın belirttiğine göre bu endişe ve rahatsızlıklar şirketin cihaz portföyünü genişletmesi için bir engel teşkil etmeyecek.

Steve Ballmer gelecekte yeni ürünler göreceğimiz konusunda hazırlıklı olmamız gerektiğini açıkça belirtti, yeni standart belirlemek için önemli fırsatlar gördükleri alana dalacaklarını vurguladı. Ballmer BBC’ye hangi alanlara dalmayı düşündükleri konusunda ipucu vermedi, ancak CEO’nun dilinden yeni fareler veya klavyeler üretmeyi düşünmedikleri anlaşılıyor. Microsoft’un tepe yöneticisi kendilerine hem donanımsal hem de yazılımsal inovasyon perspektifi, aynı zamanda bulut inovasyon perspektiflerinin gereksinimlerinden yola çıkarak yapacakları hususunda bir yol belirlediklerini kaydetti.

Ballmer’ın işaret ettiği alanlardan biri yeni bir Windows Phone cihazı olabilir. Microsoft’un Surface tableti çıkarmasının hemen ardından yine şirketin kendi elinden çıkmış bir akıllı telefon fikri uzunca bir süredir dillendirilmişti. Ballmer’ın bu son açıklamaları telefon konusundaki beklentilerin hayata geçmesi için kuvvetli bir işaret sayılabilir.

İlgili >> BBC News

İLGİLİ HABERLER