Teknoloji

Microsoft çalışanlarına 1500 dolar pandemi primi verecek

microsoft copilot ai

Microsoft çalışanlarına 1500 dolarlık pandemi primi verecek. The Verge sitesinin haberine göre, şirket çalışanlarına gönderilen yazıda bu bonusun Microsoft’un geride bıraktığı özel ve zorlu mali yılın bir takdiri olduğu belirtildi.

Prim dağıtma kararını Microsoft’un insan kaynakları şefi Kathleen Hogan duyurdu. Şirket dünya genelindeki tüm çalışanlarına prim ödemesi yapacak. 31 Mart 2021’den önce Microsoft’ta çalışmaya başlayan ve kurumsal başkan yardımcısı seviyesinin altında görev yapan herkese ödeme yapılacak. Yarı zamanlı çalışanlara ve saat karşılığı ödeme alanlar da bonusun dağıtım alanında yer alıyor.

Microsoft’un dünya genelinde 175 bin 708 çalışanı bulunuyor. Ancak LinkedIn, GitHub ve ZeniMax çalışanları, bu şirketler bağımsız olarak faaliyetlerine devam ettikleri için 1500 dolarlık primi alamayacak. Bu primin Microsoft’a maliyeti yaklaşık 200 milyon dolar civarında olacak. Bunun şirketin iki günlük kârından az olduğunu belirtmekte fayda var.

Microsoft çalışanlarına prim dağıtan tek şirket değil. Facebook da 45 bin çalışanının her birine 1000 dolar vermişti. Amazon ise sahada çalışan personeline yıl sonunda 300 dolar prim dağıtmıştı. İngiliz telekomünikasyon şirketi BT ise 60 bin çalışanının her birine 1500 pound vermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER