Teknoloji

Microsoft AMD işlemcili PC’ler için Spectre ve Meltdown yamalarını askıya aldı

amd microsoftMicrosoft AMD işlemcili sistemler için sunduğu Meltdown ve Spectre güvenlik güncellemelerini askıya aldı. Söz konusu karar, güncellemeler yüklendikten sonra PC’lerin başlatılamaması şeklinde gelen şikayetlerin ardından alındı.

Microsoft’un destek forumlarına AMD işlemcili PC sahibi kullanıcılardan birçok şikayet geldi. Yazılım devi de söz konusu şikayetleri dikkate aldığına dair bir mesaj yayınladı. Microsoft, beklenmeyen problemlerden dolayı AMD’nin dokümantasyonunu suçluyor.

Microsoft adına konuşan bir yetkili, bazı AMD’li cihaz sahiplerinden en son Windows işletim sistemi güvenlik güncellemelerini yükledikten sonra sistemin başlatılamaması hâliyle ilgili şikayetlerin geldiğini söyledi. Sorunun incelenmesinden sonra şirketin, bazı AMD yongasetlerinin, Spectre ve Meltdown olarak bilinen yongaset açıklarına karşı Windows işletim sistemi düzeltmelerinin çıkarılması amacıyla, daha önce Microsoft’a gönderilen dokümantasyona uymadığı sonucuna vardığını dile getirdi.

Microsoft şu anda AMD’li PC’lerin güncellemeler almasını önlüyor, böylelikle makinelerin başlatılamayan durumda kalmasını önlüyor. Şirket sorunları çözmek ve bir an önce AMD’li PC’lerin güncellenmesini sürdürmek için de AMD ile yakın şekilde çalışıyor. Sorundan etkilenen PC sahiplerine Microsoft’un destek sitesini ziyaret ederek makinelerini tekrar başlatılabilir duruma döndürecek düzeltmeleri temin etmeleri tavsiye ediliyor.

Sektörün neredeyse tümünün Meltdown ve Spectre CPU açıklarına karşı önlem almak için uğraştığı bir ortamda yaşanan bu sorunun hem AMD hem de Microsoft için şanssızlık olduğunu söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER